'Dit is goed voor het vertrouwen'

Lieven De Veirman stopt een penalty voor E. Aalst

Lieven De Veirman stopt een penalty voor E. Aalst

Lieven De Veirman: 'Mijn wedstrijd in zijn geheel stemde me tevreden, want zowel bij het uitkomen als het coachen voelde ik helemaal terug te zijn.'dsj
Foto: © johnny de saedeleer

AALST - Lieven De Veirman vierde zijn rentree onder de lat door de grote poort via een gestopte strafschop die de 'ajuinen' een punt opleverde in La Louvière.

'Ik trainde al enkele weken opnieuw mee en nu kreeg ik opnieuw mijn kans. Ik stopte die strafschop die ik ook veroorzaakte. Die doorgebroken speler glipte door de buitenspelval en tikte net voor mij de bal weg waardoor hij de strafschop uitlokte. Ik kies nooit een vaste hoek bij een strafschop en ik kende de penaltynemer ook niet, want de normale strafschopnemer Magro was out bij La Louvière. Een elfmeter pareren geeft je uiteraard een kick, zeker omdat we anders met het kleinste verschil de boot waren ingegaan. Het is nu ook niet zo dat ik een sterkere of zwakkere wedstrijd keepte door die elfmeter al dan niet te stoppen. Mijn wedstrijd in zijn geheel stemde me tevreden, want zowel bij het uitkomen als het coachen voelde ik helemaal terug te zijn. Voor onze fans was het uiteraard opnieuw feest toen ik die nederlaag verijdelde. Net als de thuisaanhang zorgden onze fans voor veel sfeer in de tribune. Op Tivoli kamp je wel met die piste rond het veld die de sfeer wat reduceert, maar net als op RC Mechelen was het toch genieten geblazen van de entourage. Mijn rentree is een opsteker van formaat, want ik zat toch bijna acht weken aan de kant. Met Zottegem en Willebroek volgen nu twee toppers. Zottegem boekte pas zes zeges op rij en Willebroek moeten we kloppen om de eerste periodetitel te veroveren en tevens onze leidersplaats terug te winnen.' (rwd)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio