'Ik vind dat geel had kunnen volstaan'

Maarten Moulart ongelukkig na uitsluiting doelman

Maarten Moulart ongelukkig na uitsluiting doelman

Maarten Moulart.dsj
Foto: © johnny de saedeleer

NINOVE - Maarten Moulart blikt met spijt terug op het duel in Izegem waar de 'tabaksplanters' na een vroege tegentreffer op het halfuur doelman De Schamphelaire verloren met een rode kaart.

'Persoonlijk vond ik dat geel had kunnen volstaan. Yannick Aerts pareerde wel de strafschop, maar Raspoet moest naar de kant om de doublure in te brengen en herleid tot tien wordt het er niet eenvoudiger op. We versierden wel enkele kleine kansen, maar gingen de boot in na een mindere prestatie. Door het ontslag van Matinungina verloren we een speler die met een flits de wedstrijd kon beslissen. Miguel had capaciteiten en gebreken zoals elke andere speler. Zonder hem zullen we het op een andere manier moeten doen. Meer dan ooit zullen we collectief sterk uit de hoek moeten komen. Op Izegem hadden we echt op puntengewin gerekend, want sterk was die ploeg zeker niet.'

'Zondag ontvangen we met Ternat wel een sterke ploeg, maar de Brabanders verkeren misschien in een mindere periode. We moeten zeker iets kunnen oogsten, want de ploegen achter ons roeren zich. Meldert, Harelbeke en Brakel zijn trouwens ploegen die me konden bekoren. De clubleiding maakte al duidelijk dat er nog versterking komt. Samen met die jongens moeten we het behoud helpen afdwingen. Het Appelterse bestuur doet er echt alles aan om te overleven in nationale en dat moet ons een hart onder de riem steken. Tegen Ternat moeten we zondag alles uit de kast halen en dan breken er enkele weken aan waarin we kunnen bezinnen.' (rwd)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio