Rouwgroetkamers toegankelijk via een bagde

Uitvaartcentrum dag en nacht te bezoeken

Uitvaartcentrum dag en nacht te bezoeken

Nancy De Ruyter en Michiel Cornelis van Uitvaartzorg Cornelis openen een hypermodern mortuarium langs de Woumenweg. kds Foto: © Kurt Desplenter

DIKSMUIDE - Michiel Cornelis en Nancy De Ruyter openen dit weekend een gloednieuw uitvaartcentrum. De meest moderne technieken zijn er geïntegreerd. Zo is het funerarium dag en nacht te bezoeken. Het nieuwe centrum staat overigens open voor alle geloofsovertuigingen.

'Op de site van de Aldi hebben we een gloednieuw en hypermodern uitvaartcentrum gebouwd dat voorzien is van de meest moderne snufjes', vertelt Michiel Cornelis. 'Zo zijn er onder meer de 3D-glazen ashouders waarin de familie een foto van de overledene kan laten verwerken. Daarnaast zijn er ook multimediatoepassingen en de rouwgroetkamers, die via een badge toegankelijk zijn. Wie een overledene een laatste groet wil brengen buiten de openingsuren, kan via een aparte ingang en met zo'n badge die rouwgroetkamer binnen waar zijn dierbare overledene ligt opgebaard.'

Aula met klimaatregeling

Het nieuwe uitvaartcentrum telt zeven rouwgroetkamers. Twee daarvan beschikken over een aparte rouwhuiskamer om de familie te ontvangen. Zo kan de familie aanwezig blijven bij de overledene. 'Een andere troef is de aula. Deze ruimte staat ter beschikking van om het even welke geloofsovertuiging. Iedereen kan er een plechtigheid organiseren. Zelfs katholieke mensen die geen begrafenis willen in een kerk, zijn hier welkom. Er hebben zich ondertussen al twee priesters aangemeld die christelijke uitvaartdiensten willen begeleiden', vervolgt Nancy De Ruyter.

Deze aula is de grootste in zijn soort in West-Vlaanderen. Er zijn 340zitplaatsen en 180 staanplaatsen. Deze neutrale ruimte heeft vloerverwarming en klimaatregeling. Vooraan is er plaats voor een spreker, te combineren met de projectie van foto's of films. De familie mag de uitvaartdienst zelf opmaken. Wie wil, kan ook kiezen voor een voorganger.

Wilgendijk

'Dit nieuwe complex omvat verder nog kantoren, ontvangstruimtes, een drukkerij, spreeklokalen, een winkel, een koel- en diepvriesruimte om de lijken te bewaren en een garage voor de ceremoniewagens. Aangezien ons uitvaartcentrum dag en nacht toegankelijk is, beschikt het gebouw over domotica, bewakingscamera's, branddetectie en een parking', zegt Michiel Cornelis.

'Onze huidige site aan de Wilgendijk wordt stopgezet. Wat we met deze gebouwen zullen doen, weten we nog niet. Onze zonen Manel en Maxim studeren nu nog bedrijfsmanagement, maar komen stapsgewijs in de zaak terecht. De grote vraag naar rouwplechtigheden buiten de kerk heeft ons doen beslissen om een nieuw uitvaartcentrum te bouwen met veel meer mogelijkheden dan de site aan de Wilgendijk', aldus nog Michiel Cornelis.

Open dagen op zondag 30 en

maandag 31 oktober en op

dinsdag 1 november, telkens van 10.30 tot 17uur.

Info: Uitvaartcentrum Cornelis,

Woumenweg 26, Diksmuide,

051-50.00.44.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio