Overvallers pakken Roemeense politica aan bij thuiskomst uit Straatsburg

Gangsters weg met Porsche parlementslid

Gangsters weg met 
Porsche parlementslid

Ramona Manescu werd op een intrieste manier overvallen. Alain Trappeniers Foto: © Alain Trappeniers

TERVUREN - Vier gangsters stalen woensdagnacht tijdens een carjacking de peperdure Porsche Cayenne van Europees parlementslid Ramona Manescu.

Ramona Manescu, een 38-jarig Roemeens Europees parlementslid reed woensdagnacht, na een plenaire vergadering in Straatsburg, met haar peperdure Porsche Cayenne naar huis. Toen ze op de inrit van haar woning in de Rotselaerlaan in Tervuren uit haar wagen stapte, stormden vier gemaskerde en gewapende gangsters op haar af. 'Ze kwamen uit het niets tevoorschijn', zegt Ramona. 'Toen ik de inrit van mijn woning naderde waren ze nog nergens te zien. Vermoedelijk hebben ze zich verstopt in de struiken aan de overkant van de straat en me daar opgewacht.'

De gangster bedreigden de Roemeense met een vuurwapen en eisten in gebroken Engels de sleutels van de wagen, een donkergroene Porsche Cayenne van het bouwjaar 2009. Waarde: 125.000euro. 'Ik stond aan de grond genageld en was helemaal in shock.' De carjackers maanden de de vrouw aan kalm te blijven en gaven haar een ferme duw.

Voor de onfortuinlijke vrouw het goed en wel besefte, waren de vier gangsters ervandoor met het voertuig. De dertiger rende gillend naar de voordeur van de woning.

Daar was haar vader, die door het geroep van zijn dochter was opgeschrikt, opgedaagd. De man verbleef tijdens de korte afwezigheid van Manescu in het statige pand. De politie werd verwittigd.

De voorbije dagen had de liberale politica in de buurt niets verdachts opgemerkt. 'Alles leek normaal. Ik heb alvast geen verdachte bewegingen of personen opgemerkt.' Vermoedelijk hadden de daders hun actie goed voorbereid en de buurt verkend.

De angst bij de familie Manescu zit er alvast goed in. Een werkman van een beveiligingsfirma was gisteren al druk in de weer om bijkomende veiligheidsapparatuur in de woning te installeren. 'Ons huis, waarin we sinds januari 2008 wonen, is al goed beveiligd, maar door het gruwelijke voorval van gisterennacht zijn we er niet meer gerust in. Stel dat die overvallers op een dag terugkeren.'

De politie liet de vrouw weten dat ze regelmatig in de buurt zal patrouilleren. Ramona kreeg ook psychologische bijstand aangeboden. 'Het was een vreemde en beangstigende avond. Eerst vindt een vriendin haar wagen in Brussel terug met een ingeslagen ruit en vervolgens word ik overvallen door vier gangsters.'

De federale gerechtelijke politie van Leuven startte een onderzoek naar de daders. Omdat de heerschappen gemaskerd waren en handschoenen droegen, kon het slachtoffer de politie nauwelijks nuttige informatie over de daders geven.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio