Yellow Blue speelt straks mogelijk op terreinen Bosdam

Beverse voetbalclub weer welkom in Beveren

BEVEREN-WAAS - Bij de start van de huidige voetbalcompetitie was er in Beveren geen plaats voor Yellow Blue, de opvolger van KSK Beveren. Maar nu lijken er ernstige toenaderingspogingen te zijn tussen de ploeg en het gemeentebestuur.

Toen in 2010 het roemrijke KSK Beveren de boeken neerlegde en Red Star Waasland zijn intrek nam op de Freethiel en samensmolt met de resten van KSK Beveren, was Waasland-Beveren geboren. Die ploeg haalde vorig jaar de eindronde in tweede klasse en zit ook nu weer op eindrondekoers.

Ondanks het succes ging een aantal supporters niet akkoord met de gang van zaken en richtte vorig jaar een nieuwe club op, met als naam Yellow Blue Beveren, verwijzend naar de geel-blauwe clubkleuren van het vroegere KSK Beveren. De nieuwe ploeg startte dit seizoen in vierde provinciale, maar omdat ze niet welkom was in Beveren, moest uitgeweken worden naar een B-terrein van SK Sint-Niklaas in de Meesterstraat in Nieuwkerken, tot groot ongenoegen van het bestuur en de supporters. De officiële uitleg was toen dat men ‘geen verdere versnippering wilde in het voetballandschap'.

Op de nieuwjaarsreceptie van CD&V sprak burgemeester Marc Van de Vijver begin januari even over het Beverse voetbaldossier en bleek er plots een ommezwaai te zijn, toen aangekondigd werd dat de ploeg toch welkom was in Beveren.

Op de gemeenteraad van dinsdagavond lichtte burgemeester Van de Vijver toe dat er inderdaad een gesprek geweest is met het bestuur van de club en dat de club onder voorwaarden mag terugkeren. ‘In detail wens ik niet in te gaan op die gesprekken, omdat die nog lopen, maar dat de ploeg nu wel welkom is, heeft onder meer te maken met het veranderde gedrag van de harde supporterskern', repliceerde hij op een vraag van raadslid Bruno Stevenheydens (N-VA).

Yellow Bluevoorzitter André Bolsens bevestigt de gesprekken, maar wil evenmin in detail treden. ‘Wij hebben inderdaad een aantal supporters die in het verleden problemen hadden op het veld, maar die hebben ingezien dat hun gedrag moest veranderen.' De voorzitter wil niet bevestigen noch ontkennen dat een van de voorwaarden is dat de ploeg geen jeugdwerking mag hebben. ‘Het klopt wel dat een aantal pistes besproken werden en dat een van de opties de terreinen van Bosdam Beveren zijn, maar wij willen eerst in alle rust alle voorstellen met ons bestuur bespreken alvorens een definitief antwoord te geven aan het gemeentebestuur.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio