zaalvoetbal

Frank Belmans en Malle zijn op hun hoede voor gevaarlijke trip naar Houthalen

Frank Belmans en Malle zijn op hun hoede voor gevaarlijke trip naar Houthalen

Frank Belmans: 'Ik vrees dat we ons zullen moeten behelpen.' was Foto: © WAS

MALLE - Malle mag dan derde staan in het klassement, rank Belmans, de coach van Malle, is op zijn hoede voor de verplaatsing naar Houthalen. 'Onze tegenstander zit in de winning mood', waarschuwt Belmans.

'Het wordt geen gezondheidswandeling. In eigen huis kwamen we niet verder dan 2-2. Houthalen, dat tegen de degradatie strijdt, heeft de punten nodig', weet Belmans.

'Vorige week ging Houthalen winnen in Morlanwelz. Een knap resultaat. Ik weet waaraan we ons kunnen verwachten', is Belmans zich bewust van het gevaar.

Bij de Limburgers staat Birger Maes, ex-Malle, in het doel. Een extra pigment?

'Wat mij betreft niet. Birger heeft een seizoen of drie voor Malle gespeeld en besliste op een bepaald moment om te vertrekken. Het was zijn eigen keuze. Ik heb begrepen dat hij bij Lier moest vertrekken. Dat Birger daarom gebeten is op Lier, verbaast me niet. Maar ik neem aan dat hij ten opzichte van Malle geen revanchegevoelens koestert', maakt Belmans duidelijk.

Met nog zes wedstrijden te gaan, is puntenverlies in Houthalen taboe.

'Net nu worden we geconfronteerd met blessureleed. Nesen was tegen Sahin Hasselt niet inzetbaar. Ik vrees dat hij vanavond opnieuw aan de kant staat.'

'Caudron viel tegen Hasselt geblesseerd uit. Ze trainden allebei woensdagavond niet. Ribeiro is ziek. Ik hoop dat ik tenminste één van de drie spelers kan recupereren. Anders ziet het er niet goed uit', zucht de trainer van de eerstenationaler uit Malle.

'Ik vrees dat we ons zullen moeten behelpen. Malle werkt bewust met een beperkt budget en een kleine kern. In deze omstandigheden bots je tegen de limieten. Als het trio Caudron, Nesen en Ribeiro niet inzetbaar is, zullen we weinig wisselmogelijkheden hebben. Wellicht zullen we enkele jongeren moeten inpassen. De vaste waarden zullen een tandje moeten bijsteken', grijnst Belmans.

Een snelle rekensom leert dat Malle wellicht nog minstens drie overwinningen nodig heeft in de strijd om een eindrondeticket.

'Maak er daar maar vier van. Je begrijpt dat we vanavond geen steek mogen laten vallen', besluit Belmans.

'Aan volgend seizoen denken we nog niet. De gesprekken over de contractverlengingen worden bewust uitgesteld tot na het seizoen. We willen eerst zekerheid over die eindronde.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio