Nieuwjaarsreceptie voor het eerst op Paradeplein

LIER - Het stadsbestuur nodigt alle Lierenaars uit om het glas te heffen op het nieuwe jaar tijdens een receptie op zondag 8 januari van 11 tot 13 uur.

Het is een jaarlijkse traditie. Maar dan wel een die breekt met de aloude gewoonte dat die receptie plaatsvindt op de Grote Markt voor het stadhuis. Want in januari vindt die uitzonderlijk plaats op het Paradeplein, waar zich al vijf jaar de politiekazerne bevindt. Dat plein zal in de nabije toekomst het hart vormen van de Dungelhoeffsite. Op het einde van 2013 zullen zich daar ook de stadsdiensten en de sociale diensten van de stad bevinden.

‘Tijdens de nieuwjaarsreceptie kom je in een vleugel van het hoofdgebouw van de voormalige kazerne meer te weten over de plannen voor dat nieuwe stadskantoor, het sociaal huis en de ondergrondse parking', belooft Nicole De Gucht van de communicatiedienst. ‘Deze infostraat dompelt ons ook nog even onder in de geschiedenis van deze site, waar zich ooit de Kadettenschool bevond.'

Tijdens de receptie zullen op het Paradeplein verscheidene kraampjes staan met hapjes en koude en warme dranken. Omstreeks 12 uur wordt met een symbolische eerste spadesteek het officiële startsein gegeven van de bouwwerken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio