Bewoners trekken de rubberen laarzen aan

Wateroverlast en onweer teisteren Zuid-Limburg

TONGEREN/BORGLOON/SINT-TRUIDEN/HEERS - Vooral Tongeren werd dinsdagavond getroffen door hevige regenbuien. Daar liep een magazijn van een meubelzaak onder water en trad er een beek buiten de oevers.

Een kort maar hevig onweer zorgde dinsdagavond voor heel wat wateroverlast in Tongeren. Vooral de as van de Luikersteenweg in de richting van Nerem werd het hardst getroffen. Ook in Borgloon, Sint-Truiden en Heers konden de rioleringen het water amper slikken.

Zowat alle Tongerse pompiers rukten uit om ondergelopen kelders en straten leeg te pompen. Aan de Sint-Truidersteenweg liepen enkele kelders onder water. Daar stond het water zowat dertig centimeter hoog bij een gezin, met heel wat schade tot gevolg. Op het industrieterrein Overhaem liep het magazijn van meubelzaak Belgica onder water.

‘Alles werd plots donker buiten en binnen enkele minuten tijd stond de straat hier blank', zegt een bewoonster aan de Wijkmolenweg. Voor de bewoners van de Neremstraat werd het een avondje modderscheppen. Door de openbare werken in de straat was een deel van de riolering niet aangesloten en trad er, tot overmaat van ramp, ook nog een beekje uit de oevers. Zowat alle bewoners moesten de rubberen laarzen aantrekken om modder te scheppen en hun woningen droog te houden. De hulpdiensten waren tot laat in de avond in de weer.

In Sint-Truiden rukten de brandweerlui uit voor wateroverlast aan de Montenakenweg en de Luikersteenweg. In Ordingen liepen ook enkele straten onder water, met ondergelopen kelders tot gevolg.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio