Enorme materiële schade door uitslaande brand

Zware boerderijbrand in Lindense Hoevestraat

Zware boerderijbrand in Lindense Hoevestraat

Deze koe had het geluk om te overleven.kdl Foto: © credit

LINDEN - In de Hoevestraat in Linden (Lubbeek) is dinsdagavond een zware brand ontstaan op een grote boerderij.

De eigenaar liep lichte brandwonden op in een poging de vlammen te blussen. De materiële schade is enorm en er zouden ook enkele koeien in de brand gebleven zijn. De brandweer kon nog enkele dieren op het nippertje uit de brandende stallingen redden. Volgens de lokale politie zouden in totaal zowat 130 runderen in veiligheid zijn gebracht. Ze werden op de aanpalende weide geplaatst. Er kwam een dierenarts ter plaatse om de dieren te verzorgen waar mogelijk.

De vlammen werden omstreeks 20.15 uur opgemerkt door voorbijgangers die een rookpluim zagen opstijgen vuit de boerderij vlakbij de Houwaartstraat in Linden. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door het dak van enkele stallingen. De eigenaar probeerde aanvankelijk nog zelf het vuur te blussen en vervolgens om zoveel mogelijk koeien in veiligheid te brengen. Buren, kennissen en familie snelden te hulp om doorgangen te verzekeren voor de brandweer en materiaal aan te brengen.

Watertekort

Volgens de laatste berichten dinsdagavond laat zouden de (na-)bluswerken zeker nog vandaag en mogelijks zelfs nog langer in beslag nemen. Het vuur zou ontstaan zijn in de oude opslagschuren vol hooi en stro en vervolgens overgeslagen naar de aanpalende stallingen. De oorzaak is niet bekend. Op de boerderij zouden in totaal een paar honderd dieren zijn ondergebracht.

De Leuvense brandweer vroeg tijdens het blussen rond 20.45 uur bijstand van hun collega's uit Tienen omdat ze over te weinig water konden beschikken. Ook kwam een kraan ter plaatse om enkele grote strobalen uit elkaar te halen om het vuur sneller onder controle te krijgen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio