Saunacenter Jona moet de deuren sluiten

© © Alain Trappeniers

De uitbater van saunacenter Jona in Herselt heeft -voorlopig- de deuren gesloten. Er zijn onder andere problemen met de gezondheid en de veiligheid in de zaak.

(tab)

Bezoekers van saunacenter Jona langs de Wolfsdonksesteenweg in Herselt stonden gisteren voor een gesloten deur. Wie telefonisch contact zocht, hoorde het antwoordapparaat met de boodschap dat de sauna gesloten is wegens dringende verbouwingswerken.

Uitbater Roger P. heeft beslist zijn zaak voorlopig te sluiten nadat de brandweer en de dienst Volksgezondheid een negatief advies gaven over de veiligheid en de gezondheid in het welnesscenter. Ook de dienst Stedenbouw eist de gedeeltelijke stopzetting van de exploitatie van de zaak wegens bouwovertredingen. Door deze inbreuken vervalt ook de milieuvergunning.

'Na een overleg dinsdagavond heeft de uitbater beslist de eer aan zichzelf te houden', zegt burgemeester Luc Peetermans(CD&V). 'Er is immers een beslissing tot sluiting in opmaak die hem een van de volgende dagen wordt betekend.'

Nalatigheid

De Herseltse oppositie, die al meermaals het bestuur interpelleerde over de wantoestanden in de sauna, reageert tevreden. 'De sluiting had al veel eerder moeten gebeuren', zegt gemeenteraadslid Erwin Raets(OK-Herselt).

Roger P. kan ook nog een correctionele straf krijgen wegens nalatigheid. De man had niet tegen een vrouwelijke klant gezegd dat de timer van een zonnebank stuk was. De vrouw viel in slaap en liep ernstige brandwonden op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus