4DE KLASSE A

Jochen Delrue SK Eernegem

Jochen Delrue SK Eernegem

vdb Foto: © Bart Vandenbroucke/VDB

ICHTEGEM - SK Eernegem laat de moed niet zakken. De Kanaries blijven op een gedeelde derde laatste plaats haperen. 'Op Harelbeke zetten we nochtans een goede partij neer. We waren minstens de evenknie, maar finaal gingen we met 2-1 onderuit', vertelt Jochen Delrue. 'De week voordien bakten we er bitter weinig van tegen Wielsbeke. Op puur voetbalvlak is er geen vuiltje aan de lucht. We gooien prima voetbal op de mat, maar alleen de resultaten vallen tegen.'

'Of we zondag tegen Ieper met het mes op de keel voetballen? Neen, we moeten niet aan twijfelen. Ieper werd voor het seizoen omschreven als een titelkandidaat, maar wij gaan in elke match voluit. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we zullen overleven. Er is veel kwaliteit en we zijn er het allemaal roerend over eens dat we het tij zullen keren', stelt Delrue.

Bij SK Eernegem waren ze zich vooraf bewust van een moeilijke tweede campagne. 'Bevestigen is altijd moeilijker en dat cliché wordt dit seizoen bij ons bevestigd. De reeks is misschien sterker, maar wij zijn als ploeg ook versterkt. We blijven dan ook keihard werken. De sfeer blijft alvast positief. We zijn van plan om ons vel duur te verkopen. Als we zo blijven werken, dan zullen de resultaten volgen', aldus Delrue.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio