'Andere veldbezetting en andere instelling'

voetbal 3de provinciale Nico Van Bouwel en zijn ploegmaats van Oostmalle komen op toerental

voetbal 3de provinciale Nico Van Bouwel en zijn ploegmaats van Oostmalle komen op toerental

Nico Van Bouwel koos bewust voor Oostmalle. 'De club wil een rol van betekenis spelen in de titelstrijd.'Maarten Straetemans Foto: © Maarten Straetemans

MALLE - Dankzij vier overwinningen op rij is Oostmalle opgerukt naar de derde plaats. Dat Nico Van Bouwel nu gemakkelijk de weg naar het doel vindt, is daar niet vreemd aan. 'Voor de winterstop wordt veel duidelijk', zegt Van Bouwel. BART D'HAENE

Zondag tegen Wildert scoorde Nico Van Bouwel driemaal. 'Het gaat in stijgende lijn. Tien dagen geleden trof ik twee keer raak, de week daarvoor één keer. Verwacht nu niet dat ik zondag tegen Borsbeek vier keer scoor', grapt de 33-jarige spits.

Een maand geleden zag het er nochtans niet zo mooi uit. 'Na twee opeenvolgende thuisnederlagen, staken we de koppen bij elkaar voor een groepsgesprek. Iedereen werd op zijn verplichtingen gewezen. Plots begon de bal te rollen. De veldbezetting werd aangepast en het draait uitstekend nu. Hopelijk kunnen we dit nog een tijdje volhouden', is Nico Van Bouwel meer dan tevreden.

'In de eerste acht wedstrijden van het seizoen speelde ik als diepe spits op een eiland. Ik werd als scorende spits aangetrokken, het lukte niet zo goed en ik kwam onder vuur te liggen. Gelukkig kwam de kentering. Alle spelers leggen hun hoofd er voor. Super! We geven ook nauwelijks nog kansen weg en maken weinig individuele fouten', juicht hij toe.

De terugkeer van routinier Kurt Gessner speelt ongetwijfeld een rol? 'Hij zorgt er voor dat de andere spelers meer ruimte krijgen. Ik ben niet het type spits dat drie of vier spelers in de wind zet. Ik ben iemand die in de zestien meter moet worden aangespeeld. Kurt kan dat als geen ander', gooit Van Bouwel een open doekje.

'Dit is mijn eerste seizoen bij Oostmalle. Ik kon mijn contract bij Wuustwezel verlengen, maar zag er tegen op om opnieuw tegen de degradatie te voetballen. Oostmalle heeft een uitgesproken ambitie. Het wil elk seizoen zo dicht mogelijk eindigen en een rol van betekenis spelen in de titelstrijd. Binnen een maand weten we meer. Met duels tegen Borsbeek, Merksem, Loenhout en Zwijndrecht', overloopt Nico Van Bouwel het programma.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio