2DE PROVINCIALE A

Youri Legein - WS Adinkerke ‘Bal ligt in het kamp van Oostduinkerke'

ADINKERKE - Youri Legein verlengde zopas zijn contract bij WS Adinkerke en heeft dus ook volgend seizoen de sportieve touwtjes in handen. ‘Ik was nog onder contract en hebt nooit getwijfeld om door te gaan. Ik heb het hier naar mijn zin en ik vermoed dat het bestuur ook tevreden is over mij', vertelt de Gistelnaar. ‘Toen ik hier aankwam, is het net niet gelukt om het behoud in tweede provinciale te verzekeren. Vorig jaar keerden we terug naar tweede en nu zijn we nog niet uit de top vijf geweest.'

‘De afgelopen speeldag deden we een goede zaak. Wingene, Spermalie en Oostduinkerke kwamen niet verder dan een gelijkspel waardoor we op de vooravond van de clash tegen de buren uit Oostduinkerke op twee punten van de tweede plek staan. Wat niet wegneemt dat we toch nog altijd naar beneden kijken in plaats van naar boven. Onze doelstelling was zo snel mogelijk het behoud verzekeren. Dat is nog altijd zo. Gezien de situatie in bevordering zouden er aan het einde van de rit wel eens vier dalers kunnen zijn. We hebben nog acht punten nodig die we in deze tweede reeks willen binnen halen om dan volledig ontspannen de competitie af te werken', rekent Legein uit.

‘Morgen zondag ligt de druk in het kamp van Oostduinkerke. Na het gelijkspel uit de heenmatch willen we de kustploeg een ambetante namiddag bezorgen. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar ik vind er wel iets op', stelt Youri Legein.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio