'De deadline voor Lokeren verstrijkt zaterdagmiddag'

VOETBAL 2DE KLASSE RONSE - KV OOSTENDE Sportief manager Guy Ghysel wil snel een beslissing over Benjamin Mokulu

VOETBAL 2DE KLASSE RONSE - KV OOSTENDE Sportief manager Guy Ghysel wil snel een beslissing over Benjamin Mokulu

KV Oostende dreigt zijn topschutter Benjamin Mokulu kwijt te spelen. Bart Vandenbroucke Foto: © Bart Vandenbroucke/VDB

OOSTENDE - KV Oostende trekt morgen sowieso zonder de geschorste Benjamin Mokulu naar Ronse, dat voor de winterstop aan een flinke remonte bezig was. KVO eindigde 2009 met een povere 8 op 24. 'Toch hopen we zo lang mogelijk in aanmerking te komen voor de eindronde', zegt Guy Ghysel. Peter Rossel

Harde winters zijn we in België steeds minder gewoon. Bijgevolg is een afgelasting van een voetbalspeeldag nog minder gebruikelijk. Oudere lezers herinneren zich nog dat ooit dertien speeldagen op rij geschrapt werden. 'Tien jaar na de oorlog of zo', klinkt het.

Deze winter kwamen we zeker niet in de buurt om dat record te breken. Niettemin dateert KVO's laatste wedstrijd al van vrijdagavond 11 december. Een week later werd de tv-topper op Lierse geschrapt. Na de kerstbreak - een weekje rond Kerstmis - riep Thierry Pister zijn manschappen terug samen op De Schorre. Enkele zieken, een viertal reizigers en de buitenlanders Helegbe-Dzidic kregen iets meer respijt. De vriendschappelijke wedstrijd tegen Mol-Wezel op zaterdag 2 januari werd geschrapt omdat de derdeklassers een uitgestelde speeldag moesten inhalen. Daarna gooide het barre weer opnieuw roet in het eten: geen verplaatsing naar Brussels en geen thuismatch vorige woensdag tegen Doornik. Drie speeldagen op rij werden dus volledig afgelast. In de clubgeschiedenis van KVO, die pas in 1981 begon, zou dat een primeur zijn. 'Hoe goed hebben de teams deze extra lange winterstop overleefd?', vraagt sportief manager Guy Ghysel zich af.

Neus voor goals

Benjamin Mokulu, met negen goals uit veertien matchen topschutter bij KVO, is de meest besproken kustspeler deze winter. Nadat KVO in de vorige winterperiode zijn topschutter Marc-Eric Gueï naar een Griekse club liet vertrekken, is de kans reëel dat ook nu de man met de beste neus voor goals het Albertpark verlaat.

'Nog steeds zijn er twee mogelijkheden: Mokulu verlaat ons onmiddellijk of Mokulu blijft tot het einde van het seizoen bij ons. Zaterdagmiddag (vanmiddag, red) verstrijkt onze deadline naar Lokeren. Wij hebben dat bepaald. Natuurlijk zien we hem niet graag meteen vertrekken, maar in sommige gevallen breekt nood wet. We hebben een alternatief achter de hand als Mokulu nog deze maand naar Lokeren verhuist. Met die nieuwe man hopen we dan een even goed verhaal te schrijven als met Gueï, die ons twee winters geleden versterkte. Misschien opent een eventueel vertrek van Mokulu ook perspectieven voor Bola Shabi, maar dat beslist de trainer. Volgens mij heeft Shabi nog niet alle watertjes doorzwommen, maar hij zit wel op schema.'

Gevarendriehoek

Zondag reist KVO naar Ronse, daarna volgt een thuismatch tegen Luik en een trip naar Beveren. Hiermee ontmoet KVO drie van de vier laagst geklasseerde clubs uit tweede klasse. Doornik, de andere club uit dat kelderkwartet, was normaal eerder deze week de tegenstander.

'Voor drie maanden stak Ronse in moeilijke papieren, maar inmiddels boekten ze 15 op 18. We moeten dus onze gevarendriehoek uit de koffer halen, want Ronse zal een gemotiveerde tegenstander zijn. Drie jaar geleden staken wij ook in zo'n positie en hebben we ons uiteindelijk nog gered. KVO mag zeker niet denken dat het zondag vanzelf zal loslopen in Ronse', waarschuwt Ghysel zijn troepen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio