Mildere straf voor uitschoppen van oog

Mildere straf voor uitschoppen van oog

Ronny Smolderen verloor zijn oog. lvh Foto: © Louis Verbraeken

GENT - De man die tijdens de Gentse Feesten in 2009 het oog van Ronny Smolderen uit Ravels uitschopte, is door het hof van beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan de helft met uitstel.

Het incident deed zich voor op 25juli 2009. Smolderen (37) was met enkele vrienden een vrijgezellenavond aan het vieren. Rond 1.45 uur 'snachts wilden ze nog iets drinken. De man uit Ravels struikelde aan de ingang van de Duveltent op het Emile Braunplein over een trapje en morste per ongeluk bier over een groepje jongeren dat aan de zijkant stond.

Die gingen door het lint en begonnen op de man te slaan en te schoppen. Eén jongeman raakte Smolderen in het oog. Smolderen werd diezelfde nacht geopereerd, maar zijn rechteroog was niet te redden. Hij moet verder met een prothese.

Schuld bewezen

Edison M. (20) uit Gent werd aangeduid als de dader en werd in eerste aanleg veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan de helft met uitstel.

In beroep werd hij bij verstek veroordeeld tot 30maanden effectief. Maar nu - bij verzet - werd de straf terug gemilderd tot 30 maanden waarvan de helft met uitstel. Zelf beweerde Edison M. nooit een trap te hebben uitgedeeld, maar daar hechtten de rechters in eerste aanleg en in het hof van beroep geen geloof aan. Op basis van diverse verklaringen achtten ze de feiten voldoende bewezen om hem schuldig te verklaren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio