'We zijn op zoek naar onze eerste uitoverwinning'

Dieter Vervelghe en Racing Waregem zien met Ronse reeksgenoot van vorig jaar terug

WAREGEM/INGELMUNSTER - Vorig seizoen betekende de match op Ronse voor Racing Waregem het absolute dieptepunt. Nu wil het daar op zoek naar de eerste overwinning buitenshuis. 'Thuis verloren wij nog niet en op verplaatsing wonnen wij nog niet', stelt Dieter Vervelghe.

'Tegen Torhout trokken wij de sterke lijn van onze thuismatchen door hoewel er na de twee uitsluitingen nog amper sprake was van een wedstrijd. Daarvoor hadden wij wel een paar goeie kansen afgedwongen en er één van verzilverd. Met die krappe voorsprong begonnen wij aan de tweede helft en het was echt lang wachten op dat bevrijdende, tweede doelpunt. Ook voor Lambin zal het een opluchting zijn dat hij eindelijk kon scoren. Nu Dupont nog eens aan het kanon krijgen en dan zitten wij helemaal goed', zegt Dieter Vervelghe.

'Met de verplaatsing naar Ronse ontmoeten wij een oude bekende. Vorig seizoen speelden wij daar onze zwakste match van het seizoen. Ook Ronse was niet veel beter en het niveau dat wij haalden, was nationale onwaardig. Ik zat toen in de tribune en die match was gewoon niet om aan te zien. Wij verloren toen roemloos met 2-0, maar op ons eigen veld veegden wij die mannen van de mat met drie goal in de eerste tien minuten', herinnert Vervelghe zich nog.

De nul houden

'Nu krijgen wij natuurlijk een ander verhaal. Ik denk dat Ronse over een betere kern beschikt dan vorig jaar in tweede klasse. Voorlopig bleven ze wel beneden de verwachtingen, maar tegen ons zullen ze wel extra gemotiveerd zijn. Anderzijds zou het mooi zijn mochten wij eindelijk die eerste uitzege kunnen inschrijven. Op verplaatsing verloren wij op Aalst en speelden gelijk in Wetteren en Mechelen. In beide wedstrijden konden wij wel aanspraak maken op de overwinning. Ik denk nochtans dat het ook op Ronse onze eerste betrachting zal worden om de nul te houden en onze organisatie staat toch wel op poten. In de jongste vier matchen slikten wij trouwens slechts één doelpunt', besluit Dieter Vervelghe. (ids)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio