'Topclubs komen er straks aan'

Nico Vandendriessche is bij SV Diksmuide klaar voor het werk

DIKSMUIDE - Na zijn blessure maakte Nico Vandendriessche zondag in de 46ste minuut zijn rentree bij SV Diksmuide in Opwijk. Wellicht is hij er zondagnamiddag thuis opnieuw bij tegen Maldegem, dat met 1-0 won van Meldert.

'Toen de trainer mij in de strijd gooide, was dat een tactische keuze. Sam Vanhoutte verdween nadat hij twee keer geel geboekt was. Het is doodjammer dat we een riante kans op de koppositie zomaar lieten ontglippen. We lieten ons de kaas van het brood nemen tijdens de 4-2 nederlaag. Gelukkig blijven we op de tweede plaats, in het gezelschap van Winkel', vertelt Nico Vandendriessche.

Na zijn blessure voetbalde Vandendriessche drie matchen bij de beloften, ook nu ontbreekt de tape nog niet. 'Ik voel me fysiek tiptop in orde en ik heb een goed gevoel in mijn voet. Ik weet dat ik min of meer op punt sta, het ritme komt wel door het spel zelf. Vanaf de eerste minuut tegen Maldegem ben ik speelklaar maar daar zal trainer Vuylsteke over oordelen. Het valt af te wachten wat hij beslist, maar door de schorsingsbeurt van Sam stijgen mijn kansen waarschijnlijk', hoopt Vandendriessche.

Eerste periodetitel

'Tegen Maldegem kunnen we op ons animerende thuispubliek rekenen. Dat maakt ons sterk en bovendien kunnen we geen steek meer laten vallen met de eerste periodetitel in zicht. Maldegem verloor zijn grandeur van weleer. Een paar klasbakken als Mahieu kunnen met klassenflitsen het verschil maken, maar verder reikt hun kracht niet', denkt Vandendriessche.

'Elke comeback is lastig en telkens is er geluk mee gemoeid. Je moet je vanaf nul opwerken op training. Vorig jaar was dat een fluitje van een cent. Toen ontbrak elke concurrentie. Nu moet iedereen tot het uiterste gaan om bij de vijftien spelers binnen te dringen. Die onderlinge strijd blijft een voordeel, zowel voor jouw eigen kwaliteit als voor de club, want je moet offers blijven brengen. Dit jaar verkeert de trainer duidelijk in een luxepositie, wat zich ook in zestien knappe punten vertaalt. Toch zijn we niet blind voor de wetenschap dat we het alleen nog maar tegen de lichte brigade opnamen. Het zware geschut, met ploegen uit de linkerkolom als VG Oostende, Lauwe en Wielsbeke, staat ons nog te wachten', beseft Nico Vandendriessche. (bl)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio