Zaak op Markt heropent de deuren op 1 februari

De Schipperin is weer aan wal

DEINZE - Kimberley Blancke (31) trok zondag de deuren van haar restaurant- en salonboot op de Leie, die ze samen met Nancy Goosens en Michaëlla De Vuijst runde, dicht. Op woensdag 1 februari heropent ze na een jaar haar heropgefriste zaak De Schipperin op de Markt.

Met het sluiten van de salonboot komt meteen een einde aan een creatief en voor Deinze uniek initiatief waarbij de ambitieuze Kimberley Blancke uit Wontergem aan de hinder door de heraanleg van de Markt ontsnapte. Soms leidde haar uniek idee zelfs tot een tikkeltje jaloersheid bij de andere horecamensen.

‘De woonboot was voor ons de enige optie om een jaar lang de hinder van de werken op de Markt te ontlopen', zegt Kimberley die in Wontergem woont. ‘Rijk van mijn verblijf op de boot ben ik zeker niet geworden, maar ook niet armer. Integendeel, tal van mensen hebben met deze vorm van horeca drijven kennisgemaakt. Op een boot ben je natuurlijk beperkter in je mogelijkheden dan in een vaste zaak. Zo kon ik voor mijn pannenkoeken niet dezelfde kwaliteit garanderen als in mijn tearoom en cafetaria op de Markt. In onze te kleine keuken kon ik niets opwarmen en koude pannenkoeken opdienen is geen reclame. Daarenboven verkochten we ook minder ijsjes dan normaal, ook door de regen tijdens de vakantiemaanden. Voorts is er hier aan het museum wel iets te weinig passage om goed zaken te doen. Alleen op bepaalde weekends was er veel volk. Tot slot was het hier 's avonds nogal donker. Oudere klanten die op de Markt nog wel even binnenliepen, durfden niet naar hier komen. Daarenboven moest je dan nog altijd over de brug tussen het schip en de oever en niet iedereen was daar zo gelukkig mee.

Gelukkig heb ik tal van feestjes mogen organiseren voor verjaardagen en verenigingen. De huur van het schip voor een jaar was zeker niet goedkoop maar we hebben het overleefd. We hebben wel de steun gekregen van onze brouwers zoals Roman. De Schipperin op de Markt is trouwens eigendom van de zus van de zaakvoerder van de Oudenaardse brouwerij. Ik ben moe maar blij terug te kunnen keren naar mijn zaak op de Markt. Mijn directe medewerkers Nancy en Michaëlla staan paraat. Al meer dan zestig jaar is De Schipperin op de Markt een plaats waar bij een goede kop koffie kan worden nagekletst of genoten van een lekker gerecht. We gaan dat zo houden. We hebben geen spijt dat we ons aan dit avontuur gewaagd hebben. Misschien valt nu een toeristische trekpleister weg maar de Markt zal, zodra hij afgewerkt is, ook wel de moeite zijn. Zo komen er mooie terrassen. De salonboot vertrekt op 26 januari weer naar zijn ligplaats van rederij Benelux in Gent. Als de gezondheid het toelaat start ik, na twaalf jaar in de horecawereld, weer met een nieuwe lei. Plaats voor 132 personen en 66 op het bovendek is er wel niet in De Schipperin, maar het is er zeer gezellig.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio