Een zware klap voor KV Turnhout

Hartaanval wordt 66-jarige voorzitter Joos Horsten tijdens een zakenreis in China fataal

Hartaanval wordt 66-jarige voorzitter Joos Horsten tijdens een zakenreis in China fataal

Joos Horsten.wlv
Foto: © Louis Verboven

TURNHOUT - Twee weken geleden was hij op de persconferentie, in de aanloop naar het nieuwe seizoen, nog één en al enthousiasme. Zaterdagavond werd een hartaanval Joos Horsten fataal op zakenreis in China. De voorzitter van KV Turnhout werd 66 jaar.

In 2002 loste hij Luc Boermans af en mocht hij meteen puin ruimen. FC Turnhout werd begraven en uit de assen verrees KV Turnhout. De club moest noodgedwongen naar vierde klasse, maar vierde een jaar later de titel.

Voorzitter Horsten had één droom: snel naar tweede klasse, de reeks waar volgens hem Turnhout thuis hoort. Hij zorgde voor stabiliteit en rationaliteit.

De verhuis van het Villapark naar het Stadspark zorgde onverwacht voor nieuwe financiële problemen.

Het Plopsa-avontuur draaide op een sisser uit. Het was Horsten die uiteindelijk met Lierse en Wadi Degla in zee ging. Critici sneerden dat de club haar ziel verkocht, maar de voorzitter pareerde de kritiek en stak zijn ambities voor 2008-2009 niet onder stoelen of banken.

Helaas zal hij, die nauwelijks een wedstrijd miste en geregeld op training of bij één van de jeugdwedstrijden te zien was, er in juli niet meer bij zijn.

Joos Horsten laat een echtgenote en vier zonen na. Doelman Wim Horsten is titularis in het doel bij KV Turnhout. Tom is assistent-trainer bij vierdeklasser Lille.

Wanneer de begrafenis plaats vindt, is nog niet geweten. (bdh)Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio