Elodie Ouedraogo verslaat Hanna Mariën

Elke Van Hoeymissen ondanks verstoorde voorbereiding naar goud

Elke Van Hoeymissen ondanks verstoorde voorbereiding naar goud

Elodie Ouedraogo werd in Luik Belgisch kampioen op de 200 m. Photo News Foto: © Philippe Crochet

VILVOORDE/LEUVEN - In het zonovergoten Luik veroverde Vlaams-Brabant negen gouden plakken en nog een hele resem podiumplaatsen. Maar een paar favorieten lieten het verrassend afweten.Vreugde bij Elodie Ouedraogo alleszins, de nieuwe kampioene over de 200 m in haar op één na beste tijd: 23.47. Ze versloeg verrassend Hanna Mariën. Daags voordien moest ze nog de reekszege laten aan Olivia Borlée, maar die startte niet meer voor de halve baanronde na winst op de 100m, waarin Frauke Penen een goede beurt maakte met de derde plaats in 11.86, op vijf honderdsten van de winnares.

Verrassend was ook de zege van Elke Van Hoeymissen in de 5.000 m. Na een defensieve wedstrijd was ze voor iedereen te sterk in de laatste kilometer. De Belgische veldloopkampioene won in een besttijd van 16.39.65. Charlotte Debroux maakte haar favorietenrol waar in de 800 m. Ze versloeg daarbij ook Almensch Belete die niet voor de titel in aanmerking kwam.

Ook Catherine Timmermans (kogel) en Sabrina De Leeuw (hoog) pakten hun titel, maar het resultaat kon beter. Bij de mannen verlengde Kim Ruell zijn titel over de 1500 m na een tactische wedstrijd, die Mario Van Waeyenberge liet ontploffen na 1000 m. Hij was de perfecte gangmaker voor Ruell en Geoffrey Marrion. Tim Rummens bevestigde met 2,11 zijn status van beste hoogspringer. Bart Van Deursen werd tweede met 2,08m.

Kevin Rans (5,25 m) veroverde zijn vijfde titel in het polsstokspringen. Denis Goossens (5,10 m) werd andermaal tweede. Arnaud Ghislain werd de verrassende laureaat van de 400 m in een besttijd van 46.56, beter dan favoriet Nils Duerinck tot nu toe vermocht. Walter De Wyngaert geraakte niet voorbij Nicolas Pierre in het hamerslingeren. Melissa Dupré was dan toch fit genoeg om Sarah Vermeir van de titel te houden in het speerwerpen.

Na zijn brons op de 10.000 m deed Lander Van Droogenbroeck even goed in de 5.000 m. Marlies Schils (800 m) en Jeremy Van Ophem (steeple) waren andere bronzen medaillewinnaars. Annelies Peetroons bracht zilver en brons mee naar huis (kogel en discus).Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio