Volleybal Ereklasse VROUWEN

Ilse Lambrechts met Richa tegen rechtstreekse concurrent

Ilse Lambrechts met Richa tegen rechtstreekse concurrent

Ilse Lambrechts hdr Foto: © Hendrik De Rycke

BRAKEL - Hoewel Michelbeke slechts vier van zijn eerste zeven competitiematchen won, heeft het nog altijd uitzicht op de beoogde vierde plaats. Om daarvoor in koers te blijven, moet Richa dit weekend wel Zoersel verslaan.

'Zoersel is de belangrijkste concurrent voor die vierde plaats, maar ook Oostende komt daarvoor in aanmerking', meent Ilse Lambrechts. Die 35-jarige middenaanvalster heeft bij Michelbeke nog steeds een basisstek. 'Het is mijn laatste seizoen. De combinatie met mijn gezin en werk is te zwaar. Eind maart neem ik afscheid van mijn ploeg. Normaal is dan de revaliderende Ellen Verheyden paraat.'

'Richa's resultaten beantwoorden aan de verwachtingen. Kieldrecht, Gent en Charleroi zijn te sterk voor Michelbeke. We verloren de duels met die drie topploegen. In Kieldrecht zetten we nochtans een sterke prestatie neer, maar dat volstond niet om iets te oogsten. Door Oostende in eigen huis met 2-3 te verslaan, deden we dan weer een goede zaak', zegt Lambrechts.

Volgens haar haalt Michelbeke nog niet zijn hoogste rendement. 'We kunnen nog beter. Fien Callens en de Française Iovana Lozancic zijn goede aanwinsten. Ze bieden meer wisselmogelijkheden voor de hoekpositie. Bovendien heeft Iovana een stabiele receptie. Daaraan heeft Richa nood. Zoersel heeft met Irina Pavlova een zeer ervaren passeur, maar het mist wellicht Tatiana Teterina. Ik vernam dat die middenaanvalster herstelt van een polsbreuk. Gezien ons thuisvoordeel moeten we voor een driepunter gaan', besluit Ilse.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio