Kerkwijckpark en groot speeltuig bekoren Wuitenskinderen

Kerkwijckpark en groot speeltuig bekoren Wuitenskinderen

Joshua Tassent, Stef D'Hanis en Luca De Keyser genoten gisteren op het imposante speeltuig in park Kerkwijck. jvdv Foto: © Jan Van de Velde

HAMME - De feestelijke openstelling van het park Kerkwijck lokte gisteren al onmiddellijk veel volk naar de 3,3 hectare grote groene long in het Hamse centrum.

Nadat de genodigden 's ochtends een rondleiding kregen in de fraai heringerichte driehoek tussen de Hospitaalstraat, Achterthof en Kapellestraat, bood het gemeentebestuur in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos de talrijke bezoekers in de namiddag een aantrekkelijk feestprogramma aan. De openstelling van het groene reconversiegebied paste perfect in het kader van de Dag van het Park. De voorstellingen van boom- en andere artiesten van Cirkus in Beweging en nationaal boomklimkampioen Peter Vergote genoten veel belangstelling en ook de Hamse jeugdauteur Do Van Ranst mocht heel wat bezoekers verwelkomen voor zijn voorleessessies aan de leeskiosk. Het Kerkwijckpark blijkt over heel wat educatieve troeven te beschikken met onder andere een arboretum, kruidentuin, monumentale oude bomen en een leeshoek. 'De aanwezigheid van een poel, hoogstamboomgaard, rietveld, hooiland en bosvegetatie legt de nadruk op ecologie', zegt schepen voor Milieu Hilde Landtsheer (Open VLD). De aandacht van de meeste kinderen ging gisteren echter naar het imposante speeltuig, dat net als het knuppelpad, het parkmeubilair en andere speeltoestellen is vervaardigd uit hout van duurzame bosbouw. 'Dit park is heel mooi en ik vind het ook heel leuk dat hier een voetbalveld is', zegt Joshua Tassent (9). Ook vriend Stef D'Hanis (10) is vol lof over het parkfeest. 'De speeltuin is uniek en helemaal in hout. Er is veel volk en we kunnen een ijsje eten', getuigt de knaap.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio