VOETBAL JUPILER PRO LEAGUE

Stef Wils ruilt Westerlo voor Cercle Brugge

Stef Wils ruilt Westerlo voor Cercle Brugge

Stef Wils: 'Ik ben Herman Wijnants en Wim Van Hove dankbaar dat ze me laten gaan.' smb Foto: © SMB

WESTERLO - Net als Corstjens en Vanaudenaerde haalt ook Stef Wils zijn neus op voor tweede klasse. De centrale verdediger van Westerlo zocht en vond onderdak bij Cercle Brugge. 'Dit is niet leuk voor Westerlo, maar sentiment telt even niet mee', is Wils eerlijk.

Het vertrek van Wils zat er een beetje aan te komen. Na de degradatie zag hij zowat de helft van zijn ploegmakkers in Westerlo vertrekken.

Van de ervaren kliek waartoe Delen, Van Hout, Dekelver, De Petter, Vanaudenaerde en Corstjens behoorden, schoot al niemand meer over.

Bovendien is een Stef Wils in vorm nog te goed voor tweede klasse. Dat vond Bob Peeters blijkbaar ook, want het was Cercle Brugge dat het kortst op de bal speelde en de 30-jarige verdediger binnenrijfde. Zondag tekende hij er voor drie seizoenen.

'Ik ben blij dat alles zo snel in kannen en kruiken is', vertelt Wils. 'Ik kon ook rekenen op interesse van enkele Franse clubs, maar die was te vaag om te blijven wachten.'

'Toen Cercle Brugge kwam, heb ik niet moeten twijfelen. Ik had een goed gesprek met Peeters en het bestuur en bovendien is Cercle een mooie vereniging met heel wat ambitie.'

Wils verlaat Westerlo uiteraard met een wrang gevoel. Hij tekende vorige zomer nog voor drie seizoenen in Het Kuipje, maar na de degradatie zag hij het niet zitten om zijn contract uit te doen.

'Er zijn mooiere manieren om een club te verlaten, dat besef ik. Maar iedereen moet het beste voor zichzelf kiezen en voor mij was tweede klasse geen optie. Het eigenbelang primeert, sentiment teltt even niet mee', is Wils heel eerlijk.

'Voor Herman Wijnants is dit ook niet leuk, maar hij wist dat de kans op een leegloop groot was en hij begreep mij en de anderen. Ik ben Hem én en Wim Van Hove bijzonder dankbaar dat ze mij correct behandeld hebben en me laten vertrekken.'

Turkije

Na regen, of in het geval van Westerlo zwaar onweer, komt zonneschijn. In Brugge hoopt Wils alle miserie achter zich te laten en vooral weer te kunnen voetballen, want dat is afgelopen seizoen door twee knieblessures en een wekenlange schorsing amper gelukt.

'Ik heb mijn deel van de pech gehad. Net als de ploeg trouwens, al waren er ook andere oorzaken voor de slechte resultaten. Maar daar wil ik niet op terugkomen, ik wil alleen vooruitkijken. Ik hoop wél dat Westerlo meteen terugkeert naar eerste klasse. Met een goeie mix tussen jonge en ervaren gasten moet dat lukken', aldus Wils, die een paar weken vakantie goed kan gebruiken.

'Morgen vertrek ik voor twaalf dagen naar Turkije om de batterijen op te laden en vorig seizoen zo snel mogelijk te vergeten. Op 18 juni starten de trainingen. Ik heb al gezien dat we een oefenmatch tegen Westerlo spelen. Het wordt dus een snel weerzien, al zal ik niet veel bekende gezichten meer tegenkomen.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio