Man brandmerkt vriendin met zuuroplossing

BRUGGE - Een Bruggeling riskeert een celstraf van 42 maanden nadat hij zijn ex-vriendin D.L. zware brandwonden toebracht door haar te overgieten met een zuuroplossing.

De feiten dateren van 5 juli. De knipperlichtrelatie tussen de 60-jarige A.C. en D.L. was aan het uitdoven, en de beklaagde had het daar moeilijk mee. Daarom reed de man naar Kortrijk, waar hij zijn geliefde in de tuin van haar woning opwachtte. Toen ze thuiskwam, goot hij ontstopper over de vrouw. De Kortrijkse werd met zware brandwonden naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze tal van operaties onderging.

Taliban

‘Dit is geen alledaagse zaak', benadrukte de openbare aanklager. ‘Ik kan me best vinden in de uitspraak van de advocaat van slachtoffer D.L., die verwijst naar de Taliban. Het slachtoffer werd gefolterd en de beklaagde handelde met voorbedachten rade. Hij prepareerde het goedje in Brugge en reed 50 kilometer om de vrouw te brandmerken voor het leven.'

De eis van het parket is dan ook niet min: een celstraf van 42maanden die eventueel in een voorwaardelijke straf kan worden omgezet, mits het betalen van een aanzienlijk bedrag.

De advocaat van de beklaagde schetste het leven van zijn cliënt. ‘De man was 35 jaar gelukkig getrouwd. In 2002 sloeg het noodlot toe. Bij de echtgenote van A.C. werd kanker vastgesteld. Nog geen drie jaar later overleed ze. De man brak, tot hij in contact kwam met D.L.. Hij werd verliefd en raakte zelfs verslaafd aan de vrouw.'

Enig tumult ontstond toen de advocaat van de beklaagde de alcoholverslaving van D.L. ter sprake bracht. ‘Ik dronk enkel als er ruzie was', repliceerde het slachtoffer. ‘Ik ga door een hel en voel me eigenlijk vermoord', aldus een geëmotioneerde D.L..

De rechter velt een vonnis op 2november.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio