ELITE VROUWEN OMLOOP HET NIEUWSBLAD

Lisa Bogaert maakt haar debuut in Nederlands team

INGELMUNSTER/DEERLIJK - Lisa Bogaert zal in het truitje van Team Nutswerk kunnen proeven van het grote werk. Zaterdag is de 18-jarige Ingelmunsterse alvast geselecteerd voor de Omloop Het Nieuwsblad.

Team Nutswerk is de opvolger van Rabo Lady Force. Het Nederlandse opleidingsteam telt vijftien rensters.

‘We zijn met vijf Belgische meisjes', vertelt Bogaert. ‘Ik heb voor deze ploeg gekozen omdat de begeleiding er een stuk beter is dan in België.' De Zeeuwse ploeg wil fungeren als springplank naar een grote formatie.

Ann-Sophie Duyck mikt eveneens op het betere werk. De Deerlijkse master lichamelijke opvoeding, die vorig jaar met de nationale ploeg de Tour de l'Ardèche reed, zet alles op alles. ‘Bij Lotto-Belisol kan ik nagaan waar mijn grenzen liggen. Ik heb me degelijk kunnen voorbereiden op de openingsklassieker. Naast twee zuiderse stages heb ik ook de Ronde van Qatar betwist. Ik sta conditioneel al redelijk ver.'

Andere West-Vlamingen aan de start zijn Ine Beyen (Topsport Vlaanderen-Ridley 2012), Lieselot Decroix (Dolmans-Boels CT), Lien Beyen, Liliane Leenknegt (Wielerclub De Sprinters Malderen), Mariska Breyne en Melanie Catrysse (Wielerclub Steeds Vooraan).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio