Jonge lifter (16) die passagier overviel is opgepakt

BORNEM - De brutale overval van 12 januari in het Bornemse gehucht Buitenland lijkt helemaal opgelost. De politie heeft ondertussen ook de tweede verdachte opgepakt: een lifter. Het ging om een zestienjarige jongeman uit Brussel.

De brutale overval van 12 januari in het Bornemse gehucht Buitenland lijkt helemaal opgelost. De politie heeft ondertussen ook de tweede verdachte opgepakt: een lifter. Het ging om een zestienjarige jongeman uit Brussel.

Op 12 januari wou een man uit Sint-Niklaas een auto gaan kopen in het Brusselse. Hij had een omslag met meer dan 15.000 euro op zak en reed met een kennis richting Brussel. Net over de Scheldebrug stopte die kennis en liet een lifter instappen. Nauwelijks enkele honderden meters verderop werden de twee met een wapen bedreigd en gedwongen om naar Buitenland te rijden. Daar kreeg de passagier een rake klap met de kolf van het pistool en werd hij van zijn omslag met geld beroofd. De lifter kon met het geld, sleutels van de auto en gsm's van het tweetal ontkomen.

Vrij snel werd duidelijk dat de automobilist ook bij de overval betrokken was. Hij werd dezelfde dag nog gearresteerd. Nu is er een zestienjarige jongeman opgepakt die de eigenlijke overval heeft gepleegd. Hij kon opgespoord worden door het sporenonderzoek op de auto. De jongeman ontkent nu elke betrokkenheid. De jeugdrechter in Brussel heeft hem in een gesloten instelling geplaatst.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio