3de klasse

Daniël De Paepe VW Hamme 'Winst met technisch goed voetbal is deugddoend'

HAMME - Vigor-Wuitens Hamme heeft op het veld van Racing Waregem een klinkende 0-3 overwinning behaald. De zege lag al na minder dan een half uur zo goed als vast, dankzij doelpunten van Nicolas De Lange en Thomas De Meyer.

Met dank aan de blunders in de plaatselijke defensie, maar ook dankzij de alertheid van beide Hamse spelers. In de tweede helft zette Vincenzo Verhoeven, ingevallen voor de gekwetste De Lange, de kers op de Hamse taart met een derde doelpunt op aangeven van een alweer sterk spelende Tjorven Quintelier.

VW-manager Daniël De Paepe zag ook dat zijn ploeg de aartsmoeilijke verplaatsing naar Waregem met brio afwerkte en zo de kansen op een einderondeticket veilig hield. Hamme nadert nu tot op een punt van de vijfde plaats (van Waregem, notabene) en blijft ook in het kielzog van die andere winnende teams van Temse en Aalst. Komende zondag staat de belangrijker derby tegen Temse op het programma. 'Met het oog op dat streektreffen deden we natuurlijk een schitterende zaak in Waregem', evalueert De Paepe.

'Dat we met technisch goed voetbal een mooie overwinning boekten, doet veel deugd. We blijven in de running voor een eindrondeticket en dat is toch de doelstelling voor dit seizoen. We creëerden heel wat kansen en intussen stond onze verdediging goed georganiseerd te voetballen. We misten in de slotfase zelfs nog een aantal kansen om de score nog hoger te laten oplopen.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio