Tweede gearresteerde in kasteelmoord is Nederlandse taxichauffeur

Tweede gearresteerde in kasteelmoord is Nederlandse taxichauffeur

Foto: Florian Van Eenoo

WINGENE/RUISELEDE - De tweede persoon die dinsdag werd opgepakt bij de huiszoekingen in het kader van de kasteelmoord, is een Nederlander die in het Kempische Weelde woont. De man is de eigenaar van de donkere Range Rover die door de speurders in beslag werd genomen.

De buren van Olafd.V. zagen dinsdagochtend hoe de Range Rover werd weggetakeld. De terreinwagen dook later die dag op in Brugge, bij de gebouwen van de federale politie. Blijkbaar werd de wagen binnengebracht voor sporenonderzoek. De onderzoekers zouden bijzondere interesse hebben in de auto, omdat volgens sommige bronnen getuigen enkele weken voor de moord een donkere terreinwagen zagen in het bos in Maria-Aalter. Daar ligt de chalet van Pierre Serry, en daar werd later ook het lichaam van Stijn Saelens gevonden.

In Weelde, waar hij een goed jaar zou wonen, kennen ze de Nederlander Olafd.V. als een taxichauffeur, en een liefhebber van auto's. De man werd dinsdag door de speurders naar Brugge meegenomen voor ondervraging Na het verhoor mocht hij beschikken. Ook zijn moeder zou ondervraagd zijn.

Autohandelaar

De rechercheurs trokken dinsdag ook naar het noorden van Limburg, waar ze opzoek waren naar twee broers. Autohandelaar RachidD.(30) werd als enige meegenomen voor verhoor. Zijn broer, Yassin(24), die ze ook wilden ondervragen, zou in Marokko zitten. De autohandelaar mocht achteraf terug naar huis. RachidD. herhaalde gisteren dat hij niets te maken heeft met de moord op Stijn Saelens, en dat hij niet weet waarom hij met dit dossier in verband wordt gebracht. Hij ontkent ook dat hij ooit eigenaar was van de Range Rover, of dat hij de wagen verkocht aan de man uit Weelde.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees