Fietsersbond schiet ‘fietsstraat' Visserij af

GENT - De stad Gent heeft de Visserij omgedoopt tot ‘fietsstraat', maar de Fietsersbond is daar boos om. Dat klinkt gek, maar ‘zoals de straat nu is opgevat, is het een lege doos'.

Het was nochtans de Fietsersbond zelf die erop had aangedrongen om van de Visserij een fietsstraat te maken. Toen er vorig jaar werken werden uitgevoerd en de straat tijdelijk doodlopend werd, bleken veel fietsers zich een stuk veiliger te voelen op de drukgebruikte fietsas. Daarom vroeg de Fietsersbond om de straat definitief doodlopend te maken. Schepen van Mobiliteit Martine De Regge (SP.A) was het idee niet ongenegen.

Maar op een buurtvergadering bleek dat de bewoners de Visserij toch wilden behouden als doorlopende eenrichtingsstraat. De stad ging daarop in, maar wil van de Visserij toch een fietsstraat maken, kondigde ze aan. Hoe precies, is nog niet duidelijk, maar de stad denkt eraan het wegdek in een ‘aangepaste coating' te schilderen.

‘Blijkbaar is het verder niet de bedoeling om veel meer te doen dan een nog te ontwerpen verkeersbord Fietsersstraat op te hangen', stelt de Fietsersbond vast. ‘Op die manier gaat het meer om een pr-stunt, die het gebrek aan een doortastende aanpak moet verbergen. In de gegeven omstandigheden is het dan ook beter de notie fietsstraat volledig te schrappen.'

De Fietsersbond kreeg gisteren al steun van N-VA-parlementslid Peter Dedecker. Volgens hem is het nieuwe verkeersbord Fietsstraat zelfs ongeldig.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio