Raadsleden laten naar hun borsten kijken

Raadsleden laten naar hun borsten kijken

De dertien raadsleden willen sensibiliseren voor borstkankeronderzoek.repro sbr

ROESELARE - Dertien van de veertien vrouwelijke gemeenteraadsleden van Roeselare gingen uit de kleren om reclame te maken voor de campagne 'Laat naar je borsten kijken'. Straks zijn ze ook met ontbloot bovenlijf te zien op de broodzakken.

Dertien vrouwelijke raadsleden van Roeselare willen met opmerkelijke foto alle vrouwen tussen 50 en 69jaar aanzetten om een gratis mammografie te laten uitvoeren. Op de foto prijken onder andere gemeenteraadsvoorzitter Michèle Hostekint(SP.A) en schepen van Sociale Zaken Griet Coppé(CD&V). Alleen raadslid Caroline Martens(CD&V) bleek verhinderd voor de fotoshoot.

Vroeg opsporen

'Het is belangrijk om borstkanker in een vroeg stadium op te sporen. Het streefdoel van de actie is dat tegen 2012 minstens 75procent van de vrouwen uit die leeftijdscategorie aan het bevolkingsonderzoek deelneemt. In Roeselare halen we nu met 54procent net iets meer dan de helft, maar het kan dus nog beter', zegt Griet Coppé.

In 2003 gingen al eens acht vrouwelijke raadsleden uit de kleren voor het goede doel. Toen werd meteen een gevoelige stijging genoteerd van het aantal vrouwen dat hun borsten liet onderzoeken op sporen van borstkanker. De foto van de raadsleden werd al op affiches en flyers verspreid.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio