Patrick Demarest schrijft boek over burgemeester

Patrick Demarest schrijft boek over burgemeester

Patrick Demarest schreef een boek over burgemeester Decuyper.mvn Foto: © michel vanneuville

TORHOUT - Patrick Demarest is bezig aan een boek over burgemeester Norbert De Cuyper (CD&V), die twintig jaar in het zadel zit. 'Ik vertel het verhaal van de mens achter het populaire stemmenkanon, wars van enige partijpolitiek', verduidelijkt de auteur.

Patrick Demarest, webcorrespondent voor deze krant, legt de laatste hand aan zijn boek over de Torhoutse burgemeester Norbert De Cuyper (CD&V)

'Het verhaal begint met de geboorte van Norbert De Cuyper in 1943 in Uitkerke', vertelt auteur Patrick Demarest. 'Hij werd geboren in een geslacht van politici. De lezer komt onder meer te weten waarom hij drukker werd en geen priester, zoals zijn moeder had gewild. Hoe hij dankzij zijn tweelingbroer een pompstation in Torhout kon overnemen, waarom hij halsoverkop met zijn vrouw Monique De Zaeyer is gehuwd en in een voormalig klooster in Wijnendale is komen wonen. Ook zijn passie voor toneel en het populaire Wijnendaalse volkstheater 'tFonteintje komt uitvoerig aan bod. En uiteraard belicht ik ook zijn politieke loopbaan, al is het boek absoluut niet partijpolitiek gekleurd.'

Volksfeest

Norbert De Cuyper zit dit jaar twintig jaar in het zadel en dit wordt vandaag, zaterdag 15oktober, gevierd met een volksfeest in De Mast. Demarest: 'Van het feest schrijf ik een sfeerverslag. Het is de bedoeling dat het boek in december uitkomt en zo het ideale eindejaarsgeschenk is voor de echte Torhoutenaar. Bij het boek zal een CD steken waarop de burgemeester een eigen gedicht over Torhout voordraagt. Er staan ook honderd foto's op, niet enkel van de burgemeester, maar ook van Torhout in het algemeen. Als titel koos ik voor Leve Torhout, de gevleugelde woorden waarmee De Cuyper al zijn toespraken beëindigt.'

Het rijkelijk geïllustreerde boek wordt uitgegeven bij Apriotief en gedrukt bij Captains of Printing. Het boek kost 29,5euro, maar wie intekent voor 4november betaalt 25euro.

Vanaf half december zal het te koop zijn op diverse plaatsen in Torhout. Voorintekenaars die de portkosten van 4,5 euro willen uitsparen kunnen hun exemplaar afhalen bij Apriotief bvba, Revinzestraat 87 in Torhout. Meer info via info@apriotief.be of 050-22.00.10.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio