Meertalige spellendoos Lego Lingua voorgesteld

© © Robin De Becker

Het regionaal integratiecentrum Foyer heeft donderdag taalspellendoos Lego Lingua voorgesteld. Die bestaat uit vijf verschillende gezelschapsspellen voor spelers van 8 tot 88 jaar. Bij de spellen kunnen ook workshops voor taalsensibilisering gedownload worden.

(rdb)

'Lego Lingua heeft als doel scholen, vrijetijdsorganisaties, ouders en kinderen aan te sporen om aandacht te hebben voor alle talen', zegt Loredana Marchi, directrice van Foyer. 'Het daagt de kinderen uit tot het ontwikkelen van meertaligheid. Tegelijk bevordert het de positieve houding tegenover andere talen en culturen. In totaal worden er in de spellen maar liefst 22 talen gebruikt en is er ruimte om je eigen moedertaal in te brengen.'

Lego Lingua ontving de tweede prijs bij de uitreiking van het Europees Label voor Innovatief Talenonderwijs 2011. Dat is een initiatief van de Europese Commissie ter bevordering van het vreemdetalenonderwijs in de Europese Unie. Het thema dit jaar was 'Taal en Gemeenschap'.

Jeugd en Vrede zorgde voor de uitgave van de doos en Girafiek tekende voor de vormgeving. De oorsprong van de naam Lego Lingua komt van het Deense Lego (speelgoed) en het Latijnse Lingua (taal).

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio