'Nieuwe uitdaging nodig'

VOETBAL 2DE KLASSE Zinou Chergui en United maken zich op voor de komst van Racing Genk

VOETBAL 2DE KLASSE Zinou Chergui en United maken zich op voor de komst van Racing Genk

Zinou Chergui is de enige nieuwkomer bij United. Hij voelt zich al helemaal thuis in Lommel.Maarten Straetemans

LOMMEL/OVERPELT - Kvsk United bijt vandaag om 18 uur de spits af met een eerste voorbereidingsmatch tegen bekerwinnaar KRC Genk. Een leuke affiche, die toch wel wat liefhebbers naar Lommel moet lokken.

De eersteklasser heeft er net een stage opzitten in Oisterwijk en staat vanavond al voor de vijfde oefenpot. United is nog maar tien dagen aan de slag, maar kijkt toch al reikhalzend uit naar deze match.

De Noord-Limburgers zijn evenwel nog niet op volle sterkte, want voorlopig telt de groep zestien A-spelers. Bedoeling is dat er nog twee bijkomen.

'Klopt. Er komt zeker nog een spits bij en indien mogelijk ook een polyvalente middenvelder die ook op rechts kan spelen', liet manager Kees Lepelaars horen na de eerste training.

Voorlopig is er nog geen witte rook te melden aan de Gestelsedijk, maar de Unitedmanager beseft ook dat de kalmte ook te wijten is aan de economische toestand.

'Bovendien hoeven we geen handvol aankopen te doen, want zowat de hele kern (op uitzondering van Raymaekers, Eberle en Van de Weyer) konden we behouden en dat is een pluspunt', aldus de manager.

Dat Nokeu zijn verblijf verlengde was een opsteker voor trainer Van der Elst, die er ook graag Henkens (Genk) opnieuw terug bij zou hebben, maar hij weet ook dat dit een financiële kwestie is. Beide clubs kwamen voorlopig nog niet tot een akkoord, maar misschien is er over die eventuele transfer vandaag met de komst van Genk meer duidelijkheid.

Met Aloys Kwaakum kwam er de voorbije dagen een tester opdraven, maar het is zeer de vraag of de 21-jarige Kameroener van de Lierse B-kern lang zal toeven bij United.

Voorlopig het enige nieuwe gezicht bij United is dat van Zinou Chergui, een 25-jarige Antwerpenaar, die einde contract was en een tweejarige overeenkomst tekende bij United.

De Belg met Zuid-Afrikaans en Algerijns bloed in de aderen, doorliep de jeugdrangen bij G.Beerschot en beproefde nadien zijn geluk bij Beveren, Berchem, KV Turnhout én Cappellen, waar hij drie seizoenen aan de slag was en de club mee in derde klasse wist te houden. Want de linkerflankverdediger, die ook achter de spitsen kan uitgespeeld worden, wist vrij regelmatig te scoren. Zinou voelt zich al goed thuis bij United.

'Het is hier goed toeven in Lommel en de samenwerking met deze voor mij nieuwe groep verloopt vlekkeloos, omdat ik zeer goed werd opgevangen. Ik kijk dan ook uit naar dit nieuwe seizoen. Voor mij komt het er op aan om zo goed mogelijk te presteren en dan komt de rest vanzelf wel.'

'Ik speelde een seizoen of vijf, zes in derde klasse en dan heb je het wel gezien. Ik had dus nood aan een nieuwe uitdaging en die komt er nu met Kvsk United. Maar ik besef nu al wel dat tweede klasse een stapje hoger is. Dat merk je aan de snelheid van uitvoering en ook aan het voetbaltechnische aspect, want er lopen hier heel wat spelers rond die goed overweg kunnen met de bal. Ik hoop alvast mijn steentje te kunnen bijdragen met deze groep.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio