Groen licht voor studentenkoten in Backstage

Groen licht voor studentenkoten in Backstage

Koenraad Belsack: 'Op deze site komt een nieuwbouw met 104 studentenkamers- en studio's'. Bedoeling is om zo snel mogelijk met de bouw te starten.'fvv Foto: © Frederiek Vande Velde

GENT - De bouwvergunning van Upgrade Estate om de vroegere Backstage, het gebouw van het vroegere dagblad Vooruit aan de Sint-Pietersnieuwstraat, gedeeltelijk te verbouwen tot studentenkoten is goedgekeurd door het Gentse schepencollege.

Ruim een jaar geleden kocht de projectontwikkelaar het pand waar vroeger dagblad Vooruit en nadien cultuurcentrum Backstage gevestigd waren.

'Op de achterkant van de site komt een nieuwbouw met 104 studentenkamers- en studio's', zegt Koenraad Belsack van Upgrade Estate. 'Een concrete termijn hebben we nog niet in gedachten, maar het is wel de bedoeling om zo snel mogelijk met de bouw te starten.'

'De plannen voor de ontwikkeling aan de voorzijde zijn nog niet rond. We hebben een tijdje terug een oproep gelanceerd om ons enkele leuke ideeën te bezorgen. Die zijn we nu aan het bekijken, maar veel kan ik daar nog niet over zeggen', aldus Belsack.

Momenteel bouwt Upgrade Estate aan de Sint-Lievenslaan al een complex met 101 studentenflats. Dat project moet af zijn tegen de start van het academiejaar 2012. De projectontwikkelaar heeft momenteel al 350 studentenkamers in beheer en heeft plannen om op korte termijn 500 studentenunits te bouwen in Gent. In een latere fase zouden dat er ongeveer 2.000 moeten worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio