Milieuactivisten bezetten BASF

Milieuactivisten bezetten BASF

Milieuactivisten kampeerden zaterdagnacht op het bedrijfsterrein van BASF. kf Foto: © Raymond van Beygaerden

ANTWERPEN - Dertien milieuactivisten kampeerden in de nacht van zaterdag op zondag op het bedrijfsterrein van BASF. Zij klagen op deze manier de chemiereus aan voor de klimaatverandering en andere milieuproblemen.

Volgens de milieuactivisten is het één van de bedrijven met de hoogste uitstoot van broeikasgassen in de Antwerpse haven en verbruikt de chemische industrie ook enorm veel energie. Daarnaast ontwikkelde BASF, volgens de activisten, ook de omstreden genetisch gemanipuleerde aardappelen in Wetteren.

Sinds dinsdag is er in het Sint-Annabos op Linkeroever een klimaatactiekamp. Daar maakt deze actie deel van uit.

De BASF woordvoerder Philippe Heyvaert reageert rustig: 'Zij kampeerden eigenlijk op de gazon voor ons hoofdkantoor. Wij hebben wel begrip voor hen, ook omdat ze actie voeren zonder vernieling en zonder hinder voor onze medewerkers. Maar BASF Antwerpen werkt wél aan een beter klimaat. In 2010 stootten wij 35% minder broeikasgassen uit dan in 2002. Wij zetten ook terug in op productvervoer via treinen. Zo hebben wij al 150.000 vrachtwagens minder en 30.000 ton minder CO2-uitstoot per jaar. De actievoerders zijn zondagmiddag vanzelf rustig weggegaan.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio