Ons TV-rapport: Zoo of love

Ons TV-rapport: Zoo of love

Foto: *

Dat Zoo of love een verdoken reclamespot is voor de Zoo van Antwerpen en Dierenpark Planckendael op de VRT, hoort u mij niet zeggen: als je ziet dat een spotgoedkoop buitenlands programma als Colchester zoo op zondagavond zo'n 1,3miljoen kijkers haalt op Eén, valt de keuze voor dit nieuwe programma met Evy Gruyaert (foto) op de openbare omroep perfect te verantwoorden.

In het begindeuntje huppelt een vrouwenstem als een roze pony door een weide van madeliefjes. Het gaat van ‘I love you' en ‘zoebiezoebiezoe', een woordspeling op ‘zoo' en ‘bisou' om ons duidelijk te maken dat we hier een halfuur feelgood geserveerd krijgen. Weliswaar doorspekt met de opgezwollen schaamlippen van bonobo's en andere plastische dierenweetjes, maar toch feelgood.

Evy Gruyaert ontmoette in aflevering één Jo en Patrick, twee truckers die naast hun cabine ook de liefde voor de dierentuin delen: ze bezoeken de Zoo wekelijks en dromen ervan de apen in de vrije natuur te zien. Terwijl Jo en Patrick naar Kameroen vlogen om hun droom waar te maken, bleef Evy in België om van een bioloog te vernemen dat bonobo's geweldige seksbeesten zijn: iedereen doet het met iedereen, behalve de volwassen zonen met hun moeders en de volwassen dochters met hun vaders. Ook dát is een handig weetje voor mijn nakende fietsweekend en daar ben ik Evy dankbaar voor.

Zoo of love was voorbij voor ik het wist: in een wip stonden Jo en Patrick terug bij Evy om hun avontuur na te vertellen. Dat de apen die ze in Kameroen hadden gezien óók in een kooi zaten, beschouw ik als een detail: een aap in het wild tref je niet op bestelling. Een kleinigheidje nog: had Zooveel liefde niet gekund, als inheemser klinkende titel?

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees