De Bijenkorf toont 'kunstkriebels' van kleuters

De Bijenkorf toont 'kunstkriebels' van kleuters

De kleuters met hun juffen en, gehurkt, kunstenares Ann De Windt, die hen begeleidde bij hun 'kunstkriebels'.ivh Foto: © Ivan Vanhove

EVERGEM - Begeleid door een kunstenares maakten de kinderen van de derde kleuterklas van de vrije basisschool De Bijenkorf 'kunstkriebels'. Ze hangen tot 5 maart op in de bibliotheek.

Het idee voor de kunstkriebels van kleuters komt van beeldend kunstenares Ann De Windt. 'Mijn kinderen Anna (6) en Emma (3) snuisteren vaak in mijn kunstboeken. Ze reageren heel spontaan op de kunstwerken en hebben er hun eigen verhaal bij', ondervond De 42-jarige De Windt. 'Dat kinderen de afgebeelde werken niet als kunst zien, boeide me. Ik zocht een middel om jonge kinderen in contact te brengen en warm te maken voor kunst. Omdat ik daarvoor met meer kinderen wilde werken, stelde ik mijn project voor aan directeur Kurt Engels van De Bijenkorf. Daar lopen Anna en Emma school', legt De Windt uit.

Haar hoofddoel was de creativiteit van de kinderen aanwakkeren. 'We vertrokken met een verhaal over de Russisch-Franse expressionistische schilder Kandinsky. Geïnspireerd door muziek, mochten de veertig kleuters aan de slag. Ze experimenteerden met verf, klei en gips. Velen maakten een individueel twee- of driedimensionaal kunstwerk. Een groot doek waaraan twaalf kleuters werkten, evolueerde van figuratief naar abstract.'

'Alle kinderen werkten enthousiast mee. Van hen leerde ik dat het belangrijk is de kinderen materiaal aan te bieden om te experimenteren. Met hun onbelemmerde fantasie beleven ze plezier aan hun creaties', stelde De Windt vast.

De kunstkriebels die de kleuters met Kandinsky als voorbeeld maakten, mogen gezien worden.

Als dank kreeg initiatiefnemer De Windt een gouden kader met veertig door de kleuters à la Kandinsky geschilderde hartjes.

Kunstkriebels van de kleuters van De Bijenkorf. Tot zaterdag 5 maart in bibliotheek, Weststraat 31, Sleidinge, telefoon 09-358.51.10.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio