‘Fout van 10 miljoen euro in Hamme 2020'

De oppositiepartijen SP.A, Groen! en Hapropos hebben een zware fout ontdekt in de kostprijsberekening van het herinrichtingsplan ‘Hamme 2020'.

(JVDV)

‘De studie, die meer dan 30.000 euro heeft gekost, geeft aan dat Hamme behoefte heeft aan een commercieel complex met 5.250 m2 aan bijkomende winkels op de Markt en daaraan gekoppeld minstens 400 ondergrondse parkeerplaatsen', licht Tom Vermeire (SP.A) toe. ‘Voor die inschatting is een formule toegepast op basis van het toekomstige handelspotentieel. In die berekening is een simpele rekenfout geslopen, door een factor twee keer aan te rekenen. Met een correcte berekening kom je uit op een bijkomende winkeloppervlakte van 2.900 m2. Nauwelijks iets meer dan de helft dus. De bouw van 400 ondergrondse parkeerplaatsen zal om en bij de 12 miljoen euro kosten. Dat is 6 miljoen euro weggegooid geld. Een winkelcomplex van ruim 8 miljoen euro dat voor de helft leeg staat, is voor 4 miljoen euro niet gedekt. Die fout valt helemaal niet te minimaliseren'.

Hilde Van Cauteren (Groen!) en Liesbeth Vander Henst (Hapropos) sluiten zich aan bij de ergernis. ‘Het plan ‘Hamme 2020', zoals het is voorgesteld zonder enige vorm van inspraak, is klaar voor de vuilnisbak. We werken aan een alternatief ‘Hamme Met Pit', waarin we zonder grootheidswaanzin en met een correct financieel plan onze gemeente echt beter en aantrekkelijker willen maken.'

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio