Volleybal

Pieter Verhees en Maaseik nemen met setwinst tegen Trentino eervol afscheid van Europa

Pieter Verhees en Maaseik nemen met setwinst tegen Trentino eervol afscheid van Europa

Yannick Harskamp en Simon Van de Voorde trekken een stevig blok op voor Trentino-speler Jan Stokr. Romain Eyckens Foto: © REM

MAASEIK - Maaseik heeft met setwinst bij Trentino afscheid genomen van Europa. Toch voor dit seizoen, want de Maaseikenaars staan nu al klaar voor een volgende campagne en dat wordt er één met een strikje. Noliko trekt volgend jaar voor de 25ste keer Europa in.

Natuurlijk verliest een Maaseikenaar niet graag maar als het dan toch moet, liefst niet tegen Janneke en Miek. Verlies en uitschakeling tegen de regerende Italiaanse, Europese en wereldkampioen, ja, daar kunnen ze in het Maasland nog mee leven.

'Als wij verliezen, dan inderdaad liever tegen de beste ploeg ter wereld', vertelde voorzitter Mathy Raedschelders voor de camera.

'Ontgoocheld ben ik dan ook niet, zeker niet over de Europese campagne.'

Maaseik kreeg woensdagavond applaus op alle banken. Misschien nog wel het meest van de thuisploeg, die een andere Belgische kampioen dan in de heenwedstrijd zag en in drie van de vier sets zelfs op achtervolgen aangewezen was.

'De Italianen hadden niet verwacht dat wij een set konden winnen en met wat geluk waren het er zelfs twee geweest', klonk het bij Pieter Verhees, die op de bank startte maar daarna nu al zijn visitekaartje afgaf.

'Natuurlijk ben je een beetje geprikkeld als je niet in de basis mag starten, maar ik heb geprobeerd om mijn ding te doen. Ja, ik heb er een goed gevoel bij.'

Stilte

Een uitstekend Maaseik dus dat Trentino bij momenten in het hoekje drong. De vraag is dan ook waarom dat vorige week niet kon.

'De Italianen zijn toen veel beter gestart en wij kregen geen vat op hun spel. Na die eerste wedstrijd krijg je een beter zicht op het spel van de tegenstander en pas je je een beetje aan. Met succes, zo blijkt.'

'Ach, niemand kan écht ontgoocheld zijn met dit resultaat', aldus Verhees die zijn kunstjes toonde aan de Italiaanse scouts. 'Dat is toekomstmuziek, misschien voor over enkele jaren.'

Wie mogelijk ook in de belangstelling van een aantal Italiaanse clubs staat, is Vital Heynen. Deze week gaf de Maaseikse trainer aan dat hij op het einde van zijn vijfjarenproject gekomen is en dat het misschien wel tijd is voor een nieuwe uitdaging.

Voorlopig is er nog niks gezegd en bij Maaseik houdt iedereen de lippen op elkaar.

'Het is nu niet het goede moment om over de toekomst van Vital te spreken. Als hij inderdaad andere oorden wil opzoeken, dan zullen wij daar zeker over praten. Maar niet nu al, in een later stadium', aldus Raedscehlders.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio