Laura Omloop 'verliefd' op eerste cd

Laura Omloop 'verliefd' op eerste cd

Laura Omloop is zeer trots op haar eerste full cd.pkk Foto: © Paul Keyenberg

BERLAAR - Laura Omloop (11), die vorig jaar deelnam aan Eurosong for Kids, heeft in Klaveren Drie in Kasterlee haar eerste full-cd 'Verliefd' voorgesteld.

Laura stelde haar debuut-cd Verliefd voor met twaalf Nederlandstalige nummers. Tekst en muziek werden aangeleverd door Miguel Wiels, Peter Gillis en Alain Van De Putte. De opener is natuurlijk Zo verliefd, maar ook Stapelgek op jou, Ik mis je zo papa en Dolly Parton & Johnny Cash zullen in de smaak vallen.

'Ik heb gekozen voor erg uiteenlopende stijlen, precies omdat ik van heel verschillende muziekstijlen hou', zegt Laura. 'Ik mis je zo papa gaat over gescheiden ouders, maar mijn eigen mama Marie-Anne en papa Serge zijn nog altijd samen en héél verliefd op mekaar hoor. Ik koos het nummer vooral om meisjes van mijn leeftijd, van wie de ouders uiteen zijn, een hart onder de riem te steken', zegt Laura.

Het handelsmerk waarmee ze bekend werd, het jodelen, komt zowel in het eerste als het laatste van de twaalf nummers terug. Met de variatie die ze in de andere nummers heeft gestopt, presenteert Laura zich als een zangeres die alle stijlen aankan.

Mia

Haar mama is bijzonder trots dat Laura genomineerd is voor de verkiezing van de Mia's -de prijzen van de nationale muziekindustrie- op 7januari. 'Er is een nieuwe categorie voor kids-muziek gecreëerd', aldus mama Marie-Anne. 'Ze moet het daarin opnemen tegen onder andere K3. Dat wordt geen simpele klus, maar het feit alleen al dat ze genomineerd is, is toch fantastisch?'

Volgend jaar wordt ook nog op andere vlakken speciaal voor Laura. Op 18mei wordt ze 12jaar en in september begint ze aan middelbaar onderwijs. Waar precies weet ze nog niet. Ze zou graag iets doen met drama, acteren en zingen, maar dan wel liefst in de buurt van Berlaar.

De cd Verliefd van Laura is verkrijgbaar bij Free Record Shop, Happyland en grootwarenhuizen

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio