Stukje hout in helm is nieuwste rage in peloton

Het wielerpeloton kent een nieuwe rage. Na het gele bandje van Armstrong of het zogezegd magische Power Balance-armbandje, rijden Boonen en Co nu rond met een MyKnoaky. Een moeilijke naam voor een simpel houten pijltje dat je geluk moet brengen.

Boonen plakt het op zijn helm, David Millar onder zijn zadel en Marcel Sieberg op zijn stuur. De MyKnoaky is overal in het peloton en is eigenlijk een initiatief van renner Andreas Klier (Team Garmin-Barracuda). ‘Vorig jaar ontsnapte ik aan een verschrikkelijk ongeval', vertelt die op de site MyKnoaky.com. ‘Ik klopte toen op de zijkant van mijn fiets, net alsof je even op hout klopt als je geluk hebt. Thuis vertelde ik het verhaal aan mijn vrouw. Ik zei dat ik voortaan een stukje hout wou meenemen op de fiets. Om eens op te kunnen kloppen, als geluksbrenger. Ik ontwierp een pijltje uit eik. MyKnoaky –een afkorting van ‘knock on oak'– was geboren.'

Twee weken geleden bracht hij zijn idee op de markt en het aantal renners dat ermee op de weg komt, groeit sindsdien dag na dag. Roman Kreuziger, Stuart O'Grady en Zdenek Stybar lieten de voorbije dagen op Twitter weten fan te zijn. Maar ook bij de gewone wielertoerist valt de geluksbrenger in de smaak. Ook zij plaatsen op Twitter en masse het bericht I am MyKnoaky ofte Ik ben een MyKnoaky. ‘Een deel van de opbrengst is voor een goed doel’, verduidelijkt Klier. ‘Plant for the Planet. Een project van een Duitse jongen met een ongelooflijk doel: wereldwijd 1.000miljard bomen planten. Nu zijn er al 12,5miljard geplant. Met elke MyKnoaky die er gekocht wordt, komt er nog een boom bij.' De pijltjes vind je op MyKnoaky.com voor 5,95euro het stuk.

www.myknoaky.com

Corrigeer