Groene liefde in Sint-Jozefinstituut

© © Cemil Belek

Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum (Groen!) en Groen!-voorzitter Wouter Van Besien kozen de dag van de liefde uit om leerkrachten in de bloemen te zetten. Dat deden ze in het Sint-Jozefinstituut in Kessel-Lo.

(cbl)

Samen met partijgenoten Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum, de Leuvense gemeenteraadsleden Fathiha Dahmani en Marleen Demuynck overhandigde Groen!-voorzitter Wouter Van Besien een cartoon van Canary Pete aan directeur Luk Van Humbeeck van het Sint-Jozefinstituut in Kessel-Lo. Wouter Van Besien haalde al zijn charmes boven toen hij de opgetrommelde leerkrachten toesprak in de leraarskamer. En het werkte, want de

ooh's

en de

aah's

vlogen in het rond. De keuze viel overigens op het Sint-Jozefinstituut omdat raadslid Fatiha Dahmani een oud-leerlinge is.

'We drukken hiermee onze grote waardering voor de leraars uit. Ze geven met hart en ziel les. Ze geven daarenboven kinderen kansen die ze thuis soms niet krijgen', zegt Van Besien. 'In een samenleving die steeds complexer en meer divers is, komen er voor leerkrachten steeds meer taken bij en wordt het lerarenberoep zwaarder. Er dreigt een tekort aan leraren.' Groen! hoopt daarom dat ze het lerarenberoep opnieuw aantrekkelijker kan maken. Het is alvast een agendapunt op hun partijcongres van 19 maart.

Gemeenteraadsleden Dahmani, Demuynck en parlementslid Sanctorum werden op hun beurt ook in de watten gelegd. Ze mochten languit op de verzorgingstafels gaan liggen waarop ze door de leerlingen van het zesde jaar schoonheidsverzorging onder handen werden genomen. Het team gaf hen een gelaatsverzorging.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio