Maaseik verwacht duidelijke zege

Volleybal Liga A Maaseik - Halen Limburgse derby beslist over ticket voor finale play-offs en Champions League

Volleybal Liga A Maaseik - Halen Limburgse derby beslist over ticket voor finale play-offs en Champions League

Aljosa Urnaut verschalkt het blok van Asse-Lennik met een smash. Koen Merens Foto: © Koen Merens

HALEN/MAASEIK - Vijf dagen geleden leek Maaseik erg vlot op weg naar de play-off-finale maar na de verrassende nederlaag in Averbode is er nog niks zeker. Een punt tegen Halen volstaat voor de finale en de Champions League, het thuisvoordeel in de finale kost twee punten. Koen Wellens

De play-offs brengen eindelijk de lang verwachte en gehoopte spanning in het Belgische volleybal. Wie begrijpelijk zijn geld inzette op een duel tussen Maaseik en Roeselare is er waarschijnlijk aan voor de moeite maar net zo goed kan de laatste speeldag nog een klassieke finale opleveren.

Er zijn nog drie scenario's mogelijk: Maaseik tegen Lennik of Roeselare en een finale tussen Roeselare en Lennik. De kans dat Lennik het felbegeerde finaleticket nog laat liggen voor eigen publiek tegen Menen, lijkt echter erg klein.

Ook Roeselare, nog altijd niet helemaal uitgeteld, beschikt over de beste papieren tegen Averbode. Tenzij de abdijjongens de stunt van woensdagavond overdoen. In dat geval mag Maaseik op beide oren slapen maar als de Maaslanders als favoriet aan de eindstrijd willen beginnen, dan moet er morgenavond gebeuren wat iedereen verwacht: een duidelijke winst tegen Halen.

De nederlaag tegen Averbode zorgde in Maaseik niet meteen voor grote paniek, want de kloof met Lennik bedroeg zes punten.

'Een misstap, niet meer en niet minder', klonk het in Maaseik. 'Geen volledige concentratie en dat op het moment dat Averbode wellicht de beste partij van het seizoen speelde.'

Maaseik weet meteen wat te doen tegen Halen dat tegen Lennik weinig indruk maakte. 'Wij ondergingen de wet van de sterkste', gaf Leon Postelmans aan. 'Geen erg maar door het onverwachte verlies van Maaseik, zijn wij de vierde plaats wel kwijt aan Averbode.' De Aquacare-jongens lijken een beetje door hun beste krachten heen. De vierde plaats die lange tijd de bekroning van een sterk seizoen leek te worden, is dus weg. Tenzij er zaterdag een stunt volgt en Averbode niks oogst in Roeselare. Die kans lijkt eerder klein en zo sluit Halen de competitie wellicht af op de vijfde plaats. Daarmee doen de Aquacare-jongens het beter dan vorig seizoen toen er tot de laatste speeldag moest gewacht worde alvorens er gewonnen kon worden.

Maar Halen denkt er ook niet aan om morgenavond geschenken uit te delen. Voor Daan Van den Eynde, Aljosa Urnaut en Tom van Walle is het een terugkeer naar de club waar het ooit echt allemaal begon. Vooral Urnaut zal voor eigen publiek uit zijn op een puike prestatie. Waar is de tijd toen papa Andrej Urnaut het mooie weer maakte bij Maaseik en de toen piepjonge Aljosa zijn eerste pasjes zette en balletjes sloeg in de Maaseikse hal? De jonge Aljosa had daarbij maar zelden aandacht voor de prestatie van papa, hij vertoefde liever achter de tribunes, waar hij in alle rust met de volleybal kon spelen.

Scoremachine

Een andere factor waar Maaseik zaterdag rekening mee moet houden: Wannes Rosiers. De Halense scoremachine toonde tegen Roeselare al zijn kunnen. Hij liet liefst 41 punten optekenen, good old Contreras deed het in die wedstrijd met 33 punten net iets minder goed.

Het wordt dus uitkijken naar de duels die Rosiers kan uitvechten met Klinkenberg, Klapwijk of Maan. Om achteraf de rekening te maken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio