HOCKEY

Bronzen Alexander Hendrickx hoopt dit seizoen op goud voor Antwerp HC

Alexander Hendrickx is 17 jaar, maar kan al pronken met een echte bronzen medaille. Die veroverde hij in Singapore op de Jeugd Olympische Spelen.

(jaa)

Alexander Hendrickx speelt al hockey sinds hij de wieg verliet. Hij kende geen andere club dan R. Antwerp HC, waar hij sinds vorig seizoen een vaste stek heeft in het Heren 1-team, tussen allerhande top-Belgen en -Australiërs.

Veel bijgeleerd

‘Ik speelde in mei nog de play-offs mee. Het was een lichte ontgoocheling toen we uiteindelijk naast een finaleplaats grepen, maar ik heb enorm veel bijgeleerd door die eindstrijd op het hoogste niveau actief mee te beleven', vertelt de bescheiden Hendrickx.

Zijn sterk seizoen bij Antwerp bleef niet onopgemerkt bij de bondscoaches van het nationale jeugdteam. Die waren bezig met de selectie voor de allereerst Jeugdolympiade in Singapore. België had zich daarvoor wonderbaarlijk geplaatst ten nadele van grote hockeynaties als Engeland, Duitsland en Nederland.

‘Het werden weken van bang afwachten en bewust niet op reis gaan', blikt hij terug op de zomer van 2010. ‘Pas eind juli kwam het verlossende telefoontje dat ik mijn koffers mocht pakken voor Singapore. Mijn ouders en broers zijn meegegaan om te supporteren. Het werd een uniek avontuur.'

De U 18-boys onder leiding van coach Philippe Goldberg deden het in Azië uitstekend en dat geldt in het bijzonder voor Alexander Hendrickx. Die ontpopte zich zowaar tot doelpuntenmachine en deed de olympische netten liefst tien keer trillen. Hij werd zowaar topscorer van het toernooi.

Straffe Australiërs

‘Het liep lekker', blikt de Schildenaar terug. ‘Alleen Australië en Pakistan bleken een maatje te groot voor ons, maar in de wedstrijd om de bronzen medaille versloegen we Ghana met 4-1. In alle stilte droom ik van een vervolg op de echte Olympiade van Londen 2012 of Rio De Janeiro in 2016.'

Binnenkort start Hendrickx aan de Universiteit Antwerpen aan zijn studies TEW Bedrijfskunde. ‘Ik hoop dat ze me het statuut van topsporter toekennen, want komend seizoen moet bij Antwerp het seizoen van de grote doorbraak worden. We gaan resoluut voor de titel. Er zijn een paar straffe Australiërs bijgekomen dus dat moet lukken. Ik hoop met mijn harde strafcorners, zowat mijn specialiteit, een belangrijke bijdrage te kunnen leveren.'

R. Antwerp HC speelt zijn eerste thuismatch van de nieuwe hockeycompetitie op 19 september (15 u.) tegen Wellington in Sint-Job-in't-Goor.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio