Verwaarloosde en dode geiten in weide

BERTEM - In een weide in Bertem zijn donderdag zeven verwaarloosde geiten aangetroffen. De politie vond ook enkele kadavers. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum (VZOC) uit Heusden-Zolder werd ingeschakeld om de dieren weg te halen.

Volgens Rudi Oyen van het VZOC ging het om een schrijnend geval van dierenverwaarlozing. 'In een geïmproviseerde beschutting lag een dood dier dat van ontbering gestorven was. Verderop zagen we de zeven nog levende geiten nerveus van ons weg manken. De hoeven waren bij sommige dieren tot 10 centimeter lang, met alle pijnlijke gevolgen vandien. Tijdens het afspannen van de wei, zagen we nog 2 kadavers. Een jong dier had tevergeefs geprobeerd om zich los te maken uit een ijzeren omheining', zegt Oyen.

Ontstoken uiers

'De zeven geiten werden met veel moeite gevangen. Na een dik uur hadden we alle dieren ingeladen. Toen begon het werk pas voor ons. De hoeven zijn vrijdag in het opvangcentrum verzorgd, de dieren ontwormd, gewassen en de ontstoken uiers verzorgd, goed voor meer dan een halve dag werk voor onze dierenarts en medewerkers.'

Bertem

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio