SINT-BAAFSABDIJCONCERTEN

Muzikale oase

Muzikale oase

Robin Verheyen en Bram De Looze vulden en voelden elkaar perfect aan.fvv Foto: © Frederiek Vande Velde

GENT - Zoekt u een oase van rust in de Gentse Feesten? Trek dan naar de refter van de Sint-Baafsabdij. Daar hebben 'snamiddags unieke concerten plaats. Een al doorgewinterd musicus nodigt een jong talent uit voor een intiem concert. Het gaat om klassieke muziek, jazz en wereldmuziek.

Wij zagen de nog jonge, maar wel al ervaren saxofonist Robin Verheyen bezig met de 20-jarige Bram De Looze, die nog studeert aan het Lemmensinstituut. Verheyen woont in New York en zakt nu en dan naar Europa af voor tournees en concerten. Hij maakte al naam als een zeer bevlogen saxofonist.

Ze hadden nog nooit samen gespeeld, maar het leek wel of ze elkaar moeiteloos vonden. Hun sounds spoorden naadloos samen. Ze kozen een aangepast repertoire voor de refter van de Sint-Baafsabdij. Verheyen speelde eigen composities zoals Open to your love en Floating around. In de ballad Leaving again riep hij de gevoelens op die een muzikant overvallen als hij weer eens van optreden naar optreden reist. Van Bram De Looze speelden ze Sunday. De Looze bespeelt de hele rijkdom van het klavier en bouwt doordacht maar met brio zijn solo's op. Hij creëerde een mooie onderstroom voor de saxofoon. Op sopraansaxofoon heeft Verheyen een expressief geluid, maar op tenorsaxofoon haalt hij nog meer diepe, warme en sprekende klanken boven.

Na de concerten kan je nog een wandeling maken in de prachtige Sint-Baafsabdij.

Sint-Baafsabdijconcerten, nog kaarten voor donderdag 21 juli, met Moneim Adwan en Salam Shaban (Arabische luitliederen). Nog klassiek: Gentse Vleugels, in Kantl, Koningstraat 18, tot zondag 24 juli elke dag om 16 uur een klassiek pianorecital.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio