Dokter veroordeeld na dodelijke liposuctie

TIENEN - Een doker uit Tienen is veroordeeld tot een jaar cel met vier maanden uitstel omdat hij in 2003 een liposuctie uitvoerde die de dood van zijn patiënte veroorzaakte. Zijn ongeschoolde echtgenote, die assisteerde tijdens de operatie, kreeg drie maanden met uitstel.

Schuldig. Dat is het oordeel van de correctionele rechter in Leuven in het proces van dokter EricP. uit Tienen. De man opereerde op 19februari 2003 een dame in zijn kabinet en kreeg daarbij de assistentie van zijn echtgenote. De vrouw was echter niet geschoold om haar man bij te staan tijdens de operatie. Daardoor liep patiënte BernadetteW. een zogenaamde lidocaïne-intoxicatie op, een vergiftiging die haar vijf dagen later het leven kostte.

De onderzoeksrechter liet een college van vijf artsen de dood van de vrouw onderzoeken. Zij concludeerden dat er een rechtstreeks verband was tussen de medische handelingen van het koppel en het overlijden van de vrouw. Bovendien bleek het kabinet van EricP. niet ingericht te zijn om op een medisch verantwoorde manier een liposuctie uit te voeren. 'Weinig hygiënische en amateuristische omstandigheden', staat in het vonnis dat gisteren werd uitgesproken.

De rechtbank acht het koppel dan ook schuldig aan de dood van BernadetteW. Dokter EricP. krijgt een celstraf van twaalf maanden, waarvan een derde met uitstel en een boete van 1.100euro. Echtgenote FrançoiseV. komt er vanaf met drie maanden gevangenis met uitstel en een boete van 1.100euro. Het koppel draait ook op voor hoge schadevergoedingen aan de nabestaanden van het slachtoffer. De morele schadebedragen lopen op tot 20.000euro. (bmk)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees