Jobkanaal haalt diversiteitsdoelstelling niet

Het Jobkanaal, een initiatief dat 5.000 mensen uit de kansengroepen aan een baan moest helpen, heeft zijn doel deels gemist. Het vulde 2.108 vacatures in.

Vanaf januari wilde Jobkanaal, een initiatief van de werkgeversorganisaties Unizo, Voka en Verso, jaarlijks 5.000 mensen uit de kansengroepen via arbeidsbemiddeling aan een baan helpen. Het initiatief maakt deel uit van het vernieuwde diversiteitsbeleid van Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke (SP.A).

Jobkanaal slaagde erin van 1januari tot en met 30oktober van dit jaar bij 3.212 bedrijven 10.836 arbeidsplaatsen te verzamelen voor kansengroepen. Het gaat specifiek over jobs voor allochtonen, mensen met een handicap en 50-plussers. Veel van die banen werden eerst drie weken exclusief op Jobkanaal aangeboden en gereserveerd voor kansengroepen. Uiteindelijk werden 25.854 mensen via bemiddelingsorganisaties, voornamelijk de VDAB, naar de jobs doorverwezen. 2.108 van de openstaande vacatures werden ingevuld door mensen uit een kansengroep. Meer dan de helft van die jobs ging naar werknemers van allochtone afkomst (1.161). Vijftigplussers (534) en personen met een arbeidshandicap (413) geraakten veel minder gemakkelijk aan werk.

Vooral personen met een handicap blijven kansen op de arbeidsmarkt mislopen. 'Alle bedrijven hebben allochtonen of 50-plussers in dienst. Mensen met een arbeidshandicap vallen veel vaker uit de boot', zegt projectcoördinator van Jobkanaal Sigrid De Bie. (adg)

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees