Bouw van Shopping Park Olen is gestart

Over een jaar weer winkelen op terrein Van De Ven

Over een jaar weer winkelen op terrein Van De Ven

Gisteren werd de symbolische eerste steen gelegd van het nieuwe shopping park.Louis Verbraeken Foto: © Louis Verbraeken

OLEN - Als er geen zware problemen opduiken, opent het Shopping Park Olen tegen het bouwverlof van volgend jaar de deuren. Decathlon, Krëfel en Standaard Boekhandel hebben er al winkelruimte gehuurd.

Het Shopping Park Olen komt op de plek van het Wooncentrum VanDeVen aan de Lammerdries. Zes jaar geleden werd op dezelfde plaats al een gelijkaardige winkelproject aangekondigd. Intervest Retail kreeg met bloed, zweet en tranen wel alle vergunningen in orde, maar toen stak de economische crisis de kop op en het project verdween in de koelkast.

De bouwbedrijven Cordeel en Aertssen hebben vorig jaar niet alleen het terrein gekocht van Intervest Retail, maar namen ook de bouwplannen over. 'We gaan dus voor een winkelpark van 35.000 vierkante meter', klinkt het bij Cordeel-Aertssen. 'Er komen winkels rond de thema's tuin, wonen, hobby en vrijetijd.'

Waar de mensen zijn

In een eerste fase wordt zo'n tweederde van het terrein ontwikkeld. De afbraakwerken zijn begin september gestart en gisteren werd officieel de eerste steen gelegd. Er worden ook zowat 1.600 parkeerplaatsen aangelegd.

Sportgigant Decathlon, die 4.000 vierkante meter wil huren, wordt een belangrijke klant. Maar ook Standaard Boekhandel en elektroketen Krëfel zien het project helemaal zitten. 'Omdat we met onze winkels willen zijn op de plaatsen waar de mensen, en dus ook de kopers, zijn', meldt de woordvoerder van Standaard Boekhandel.

Bedrijvige gemeente

Voor de voorstelling van het project stelde burgemeester Marcel Bellens (CD&V) de raadszaal ter beschikking. 'Misschien niet vanzelfsprekend voor een privaat initiatief, maar we steunen projecten die van Olen de bedrijvige gemeente maken, waaraan we ook zelf werken. Mobiliteit van en naar het winkelpark is heel belangrijk. Met Intervest Retail waren destijds afspraken gemaakt over herinrichtingen van kruispunten en dergelijke, om de verwachte toestroom van klanten te kanaliseren. De mensen van Cordeel-Aertssen hebben deze mobiliteits-engagementen overgenomen.'

Het staat buiten kijf dat het winkelpark een positieve invloed zal hebben op de werkgelegenheid. Om hoeveel bijkomende jobs het gaat, is momenteel koffiedik kijken. Wellicht zal er ook met jobs worden geschoven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio