‘Wees alert voor Ierse klusjesmannen'

HALLE/ZEMST/BRUSSEL/ASSE/LIEDEKERKE - Politiediensten in het arrondissement Halle-Vilvoorde vragen alert te zijn voor (Ierse) klusjesmannen die zich aanbieden voor werkjes. Een vrouw werd al opgelicht voor tienduizenden euro's.

De louche klusjesmannen zijn de laatste maanden bijzonder actief in de regio Halle-Vilvoorde. Het zou gaan om rondtrekkers die deel uitmaken van bekende Ierse zigeunerfamilies.

‘Het gaat om Engels sprekende mannen die bewoners hun diensten aanbieden om daken te ontmossen, opritten en terrassen te reinigen en vochtwerende behandelingen uit te voeren', aldus de politie. ‘Soms werken ze in het zwart en voeren ze de werken uit zonder factuur. Daarbij spreken we ons niet uit over de kwaliteit en de noodzakelijkheid ervan. Soms worden de werken ook helemaal niet uitgevoerd en verdwenen ze met het voorschot.'

Bijna dagelijks worden deze personen en hun voertuigen met Ierse/Britse nummerplaten gezien in de residentiële wijken. ‘Wij vragen bijzondere waakzaamheid voor voertuigen met Ierse en Britse nummerplaten. Probeer deze te noteren en aarzel niet dit te melden aan de politie.' Verder wordt aangeraden om niet in te gaan op de voorstellen van de klusjesmannen.

Van 16 tot 18 april zijn ze een twintigtal keer gespot. In het Pajottenland en de Zennevallei ging het om de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Halle en Beersel. In januari en februari waren er zes feiten, onder meer in Ternat en Dilbeek. In maart zijn ze gesignaleerd in Dilbeek, Asse en Liedekerke. Een inwoner van Zemst werd al 1.500 euro lichter gemaakt. In Ukkel kreeg een vrouw een factuur van 60.000 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio